K2- dodatek do oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś uzywa takiego dodatku do oleju...
daje to cos..?
proszeo wypowiedz tylko uzytkowników..

jezdze na oleju valvoline 15W50, chłodzenie z lewej kratki...
a po miescie i tak mam temp. 110 nawet w taka pogode..
w lato to tak 120 było

skąd ty bierzesz takie "ciekawe'' tematy
1.Silnik w kaszlu jest chlodzony powietrzem a nie olejem.
2.Jak zmierzyleś że masz 120 stopni?
3.Też mialem chlodzenie tylko z lewego wlotu i nic się nie dzialo. 4.Sprawdz czy ci dziala termostat.

Cytat:
2005-11-15 19:42:53, DAWCY pisze:
skąd ty bierzesz takie "ciekawe'' tematy 1.Silnik w kaszlu jest chlodzony powietrzem a nie olejem. 2.Jak zmierzyleś że masz 120 stopni? 3.Też mialem chlodzenie tylko z lewego wlotu i nic się nie dzialo. 4.Sprawdz czy ci dziala termostat.

bracik zaczyna robote na Bp i tam wyczaił takie cus

1. ale od oleju duuzo zalezy..
2. przyłozyłem łokiec do klapy i wyszło mio 120...
a tak powaznie to mam czujnik w bagnecie
3. własnie mnie wydaje sie ze te chłodzenie z lewej kratki nic nie daje..
4. dziala

Cytat:
przyłozyłem łokiec do klapy i wyszło mio 120...

Dubre qrwa dobre Jakbyś nie mial elx to napisalbym ci żebyś se sprawdzil zaplon a tak ci nie napisze

Cytat:
Silnik w kaszlu jest chlodzony powietrzem a nie olejem

nie no skad wogole ty jezdzisz maluchem i takie glupoty gadasz??

Sory kolego ale już nie jeżdże z tym czymś z tyłu co nieliczni zwykli nazywać silnkikiem z malca więc już się nie znam.

ja mysle ze wszyscy nazywaja silniki z malca silnikami z malca
ale to szczegol..
kolega ma inny silnik - wiec juz nie pogadasz - co za ludzie ci swapowcy!!!

ale chcialem o czyms innym
auto repair
szwagier wyczail na necie taki "ceramizer"
czytal niby po grupach dyskusyjnych i w rezultacie stwierdzil ze to dobre jest

mnie sie tam nie chce wierzyc w takie cos - ale co Wy o tym myslicie?

mała dyskusja w tym temacie:

KLIK

ja osobiście uważam, że to bujda na resorach

pozdro

Jedyny dodatek jaki uzywam do oleju to MotorLife (kiedys nazywal sie Militec).
Jest to uszlachetniacz do metalu, zalewam go od remontu silnika. Polecaja go najlepszy tunerzy, wszystkie maluchy i seje Krawczaka jezdza na Militecu w RC, i to dla mnie jest najlepsza rekomendacja.
Pozdrawiam.

ja polecam P52 sport, dodatek ceraiczny sprawdzony min przez Rannego Chomika , p. Wiesława Cygana itp

Cytat:
2005-11-16 11:38:37, KonradosWuWuA pisze:
Jedyny dodatek jaki uzywam do oleju to MotorLife (kiedys nazywal sie Militec). Jest to uszlachetniacz do metalu, zalewam go od remontu silnika. Polecaja go najlepszy tunerzy, wszystkie maluchy i seje Krawczaka jezdza na Militecu w RC, i to dla mnie jest najlepsza rekomendacja. Pozdrawiam.

Oto co firma militec pisze o Motor Life firmy PLASTMAL

WARNING !!!!!

It has been brought to our attention that a certain company in Poland is marketing a product called Motor Life which they claim is a new formula of MILITEC-1. Be advised that this product has no relationship of any kind with the Militec company nor with the product, MILITEC-1.

There is only one MILITEC-1 and this highly respected product continues to have the same formula it has had for the past 14 years. Motor Life is not and never has been MILITEC-1.

Please be careful when purchasing this unknown product for which we take no responsibility should it cause harm to your engine or other mechanical equipment.

We have also learned that Motor Life is being sold in the Slovak Republic and in the Czech Republic under the name Metaltec.

We urge you to be cautious of these products that are trying to gain respect by association with our product, MILITEC-1.

To ciekawe co piszesz...
Ciekawi mnie też, czemu niby militec był pare lat temu i już go nie ma skoro to taka "zagraniczna firma", ktora niby po co mialaby wycofywac sie z rynku. Nieważne.
Jeżeli chodzi o "rekomendacje" to wszyscy w RC uzywają motor life i nie moge powiedziec na jego temat ani jednego złego słowa. Sam mialem okazje sprawdzic jego dzialanie podczas jednego treningu wolnego na ktory pojechalem zupelnie bez oleju ( zakladalem zapasowy motor ktory mial spuszczony olej). Auto zrobilo 3 okrazenia +chodzilo przed startem i po mecie pare minut i nic. To tyle moich osobistych rekomendacji.

Moze ten militec sprzed kilku lat tez nie byl "oryginalny" tylko produkowany przez plastmal... W koncu polak potrafi Jezeli dziala i wszyscy w RC na tym upalaja to sam byc moze sproboje jak sie zgodzi budowniczy silnika.

Cytat:
2005-11-17 14:24:56, yapko pisze:
...budowniczy silnika.

Nie mówi się "budowniczy" tylko raczej "twórca", bo składanie silników to jest sztuka

No to ładnie, na treningu 3 okrążenia bez oleju, lampek alladyna się w tych wózkach nie instaluje czy jak w zajeżdzonym parchu podłącza do kontrolki ładowania

Wtedy akurat był moment w ktorym z czujnika oleju urwał mi sie ten kawalek konektora na który się zakłada wsuwkę i nie mialem jak go podłączyc. Poza tym wychodzilem (wtedy w 2003 roku) z założenia ze po co mam sie stresować jak mi sie lampa zapali w czasie wyscigu. Jeszcze sie zdekoncentruje i mnie inni powyprzedzają , wiec nie specjalnie sie zabierałem za wymiane tego czujnika.