(126) Lekkie klapy po raz kolejny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze to bylo obracane juz milion razy i pare osob probowalo to robic ale mam pytanie czy by sie znalezli chetni na takie cos??? jakby mi to wypalilo

w sumie to tak ale musisz podac chociaz przyblizony koszt.

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2005-11-17 17:04:29 ]

ja próbowałem to robić, nawet model mam prawie zrobiony ale jakoś w pewnym momencie przystopowałem. Po pierwsze aby klapa była ok powinna być z zawiasami i najlepiej stroną zewnętrzną i wewnętrzną tak aby można było zamontować seryjny zamek. Dobrze jezcze jakby były otwory ala bambino. Klapa powinna być z warstwą żelkotu aby powierzchnia była gładziutka. Jak się to wszystko zbierze do kupy doliczy koszt materiałów to okaże się że opłacalność takiej klapy to minimum 200 zł a to w duej części przewyższa to ile skłonni są zapłacić za taki element wlaściciele 126p

Ja chcialem kupic lekka klape, ale niestety koszty zbyt duze
Troche siatexu, katowka, kilka godzin roboty i mam taka:

BTW:Fajny teren na trening Droga plaska jak stol, do tego posypana swiezym szuterkiem

OT
pokaz wiecej zdjec tej laski co sie przyglada twojemu upalaniu

Ciag dalszy OT:
Polecam temat RAJDOWE LASKI na forum autoklub.pl Ja tez gdzies tam znajdziesz

jak narazie to mam jeden pomysl na zrobienie takiego czegos i zobacze co z tego wyjdzie i mi sie wydawalo w sumie po co komu zawiasy w takiej klapie do rajdowki na zapinki i gotowe

no wlasnie, nie zadne zawiasy tylko zapinki i heja

Pokaż prototyp, podaj Twoją cene i będzie można coś powiedzieć bliżej. W takim luźnym gadaniu to konkretów nie uświadczysz.

Cytat:
2005-11-17 19:01:00, bart322 pisze:
(...)

BTW:Fajny teren na trening Droga plaska jak stol, do tego posypana swiezym szuterkiem

W rzeczy samej - po odpaleniu fotek właśnie to zwróciło całą moją uwage . Miejscówka zajebista - jak z "uczęszczalnością" przez "cywilów"?

Cytat:
2005-11-17 19:09:37, bart322 pisze:
Ciag dalszy OT: Polecam temat RAJDOWE LASKI na forum autoklub.pl Ja tez gdzies tam znajdziesz

Jak ktoś ją znajdzie to niech zarzuci bo to było drugie co przyciągneło moją uwage (w efekcie na klapex w ogóle nie spojrzałem ) ale nie chce mi sie przerwacac tylu stron .

Upalalismy tam jakies pol godzinki, przejechaly 2 samochody w tym czasie, wiec nie jest zle. Jedynie moglby byc troche dluzszy i bardziej krety ten odcinek, bo zeby poczuc emocje, to trzeba tam 120 naginac

no to zobaczysz jaki będzie odzew jak nie zrobisz zawiasów. Pamiętaj o tym że musisz mieć pewną wiedze jak wykonywać laminaty, wbrew pozorom nie jest to takie łatwe, a i koszty na dobre formy byłyby nie małe. No ale zawsze można spróbować

Co do klapy, zeby nie bylo ze tylko OT robie bez zawiasow, to trzeba kupic dodatkowy komplet zapinek, a to min 35-40 zeta dlatego na klapy z zawiasami bedziesz mial wiecej chetnych.
Z tego co pamietam jeden gosc mial tylne klapy po 100 bez otworow i zawiasow, 120 z zawiasami, 150 z zawiasami i wycietymi otworami - wykonanie profi, pomalowane podkladem.
IMHO Jak zrobisz w podobnej cenie to moze znajdziesz klientow.

ja bym kcial klape el-style bez zawiasuf. zapinki mam

Cytat:
2005-11-17 21:36:22, ZoLt4R pisze:
ja bym kcial klape el-style bez zawiasuf. zapinki mam

ja taką kupiłem i jest git

no to zobaczymy co z tego wyjdzie...
jak uda mi sie to jakos zrobic to pokaze tutaj