Dziwne stuki w e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Naprawde bedzie ciezko to opisac ale postaram sie.
Zwiazane jest to z tylnimi kolami. Podczas ruszania do tylu i do przodu po właczeniu biegu do przodu slychac dziwne metaliczne trzasniecie. gdy szybko wbijke wsteczny jest to samo. Sprawdzalem wal jak wchodzi do mostu i nic tam nie moge zdiagnozowac. Pomozcie co to moze byc

A nie masz czasem którejś strony samochodu z tyłu niżej? Ja też mam czasem te stukot i podejrzewam że to mogą być tuleje.

raczej nie tuleje bo niedawno to mialem i wymienilem

a nie jest to krzyzak na wale ?? mialem kiedys e-34 z 93 roku od niemca malolata kupilem dawaj je w piz... i taki sam objaw mialem przy wbiciu biegu takie lekkie udezenie bylo jakby w wal, to chyba luiz na krzyzaku...

byc moze tez tak myslalem o tym ale ktos mi powiedzial ze u mnie jest inna konstrukcja czy cos

Mam identyczne stukanie i nie wiem co to może być. Słychać to przy zmianie biegów jak sie szybko sprzęgło puści oraz przy ruszaniu.

Sprawdzając na kanale zaciągnęłem ręczny i próbowałem ruszać. Mechanior podejżewa most, ale mi się wydaje że to coś z jakimś łącznikiem gumowym, albo jakieś tuleje gumowe trzymające most.

Jak już zdiagnozujesz co to u Ciebie było to daj znać, bo mi się jakoś nie chce szukać i nie mam na to czasu.

kolga mial dziwne stuki przy zmianach biegow na wyzszych obrotach i po 2 tygodniach takiej jazdy musial kupowac nowy most.

Witam!! Mam podobny problem w E34 i to śruby od tylnego mostu mi się poluźniły. Z czego jedna wypadła. Jest też coś takiego jak luz między zębny. To mnie dobija. W moim przypadku wymieniam dyfer.