Szumi coś z tyłu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i od razu pytanie,skręcajac w lewo lub prawo szumi coś w tylnych kołach czy mogą być to klocki lub tarcze?.Dzieje się to tylko przy skręcaniu.Z góry dzięki.

A nie szumią to przypadkiem łożyska?

to było by je słychać tylko przy skręcaniu ?

U mnie to samo, tylko po prawej... bylem u mechanika, sprawdzil i stwierdzil, ze to na 100% nie uklad hamulcowy, nie rozbieral calosci, ale postawil na lozysko, bo nic juz tam wlasciwie nie ma innego...

u mnie jak jade szybciej(od 70km/h) to szumi z tyłu, no ale zwalam to na opony i wogóle szum powietrza, a może jednak mam jakieś łożysko padnięte

jak to sprawdzić?

podnieśc auto i rozpędzić?słyszałem że jest to niedobre dla układu napędowego gdy most jest nisko

pozdrawiam

Cytat:
słyszałem że jest to niedobre dla układu napędowego gdy most jest nisko

??????????????

Ja dodam, że przy skrecaniu szum jest nierowny znaczy trzeszczy nierówno, czasami rowniez przy jezdzie na wprost to sie zdarza.

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

słyszałem że jest to niedobre dla układu napędowego gdy most jest nisko

--------------------------------------------------------------------------------

??????????????

gdy auto jest podniesione np. za progi i rozpędzamy, tak pewnien fach man gadał gdy z kolegami poloneza do 170km/h na podośniku rozpędziliśmy hehe

no ale podobno wogóle to jest szkodliwe nawet przy wolnych predkościach na podnośniku

pozdrawiam