Diagnoza: Przepływomierz.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam z rana.
Mam problemy z silnikiem. Na zimnym PB przy 2 tys obrotow silnik lapie mula, nie przyspiesza dopoki nie odpuszcze i znowu wcisne gazu. Poprzedzone to jest jednak strzalem w wydech. Zdenerwowany skontaktowalm sie dzis z mechanikime - specem od wtryskowego ukladu.
Diagnoza " Przepływomierz.
Co o tym sadzicie?? Jaki koszt do Forda MK7 z 96 (na allegro nic nie znalazlem)?? Czy przeplywomierz dziala tylko na PB?? Na lpg nie dziala- czy tak jest?? Jakas teorie bym sobie poczytal o tym wiec jak cos wiecie to piszczie.

Sprawdź przewód dochodzący do przepływki. Ja miałem przetarty i też czasem nie chciał się wkręcać na obroty. Zaizolowałem go i jest ok.
Przepływomierz do ZETECA 1.6 kosztuje ok. 100 PLN na allegro i dosyć sporo tego jest. Może popytaj tych którzy rozbitki na części sprzedają.
Spróbuj też go odłączyć i zobacz jak sie wtedy autko zachowuje, czy się coś zmieniło. Może to wcale nie przepływka.

A co mam przeplywomierz do LPG??
Jak sie ona ma do LPG??
CO z kablem- przeplywomierz spredaja z tym kablem??
Juz kiedys mechanik mowil ze przeplyw ma cos zwalony- wiec teraz pewno sie zalatwil do reszty.

Nic nie ma.

Przeplywka jest wazna przy ustawieniu zaplonu przez ECU a jak wiesz to sie przydaje zarowno przy benzynie jak i LPG

Cytat:
2005-11-19 12:18:11, toradek pisze:
Nic nie ma. Przeplywka jest wazna przy ustawieniu zaplonu przez ECU a jak wiesz to sie przydaje zarowno przy benzynie jak i LPG

??
Mozesz rozszerzyc watek??

ECU odczytujac z przeplywki sygnal nie tylko wysterowywuje wtryski, ale rowniez dokonuje korekty zalponu. I tyle.