MotoNews.pl

E-34 sprzęgło.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam następujący objaw: jak postawię delikatnie nogę na pedale sprzęgła to czuję stukanie, jeśli wcisnę mocniej tek ze 5-10 cm pedał to stukanie znika. Co może być uszkodzone i jak z tym walczyć ?

masz nie równo wyprężające się słoneczko, obija o łozysko, pomoże tylko wymiana docisku

A jak juz wymieniać to radziłbym cały komplet czyli: tarcza, docisk,łozysko.

Cytat:
2005-11-19 10:02:08, Stempel pisze:
Mam następujący objaw: jak postawię delikatnie nogę na pedale sprzęgła to czuję stukanie, jeśli wcisnę mocniej tek ze 5-10 cm pedał to stukanie znika. Co może być uszkodzone i jak z tym walczyć ?

JA MAM PROPOZYCJE nie kładź delikatnie nogi na pedale sprzęgła ot i całe rozwiązanie to nie do tego służy!!!!

Cytat:
2005-11-19 10:02:08, Stempel pisze:

Miałem podobny objaw. Jak wymienialem sprzęgło to okazało się że rozsypało sie łożysko, w które wchodzi wałek od skrzyni biegów (element nr. 1)

Po wymianie problem znikł.
Polskim odpowiednikiem jest bodajże łożysko 62.01, ale niejestem na 100% pewny. Ja mam silnik M30 w innych mogą być inne wymiary.

Pozdrawiam

Jeżeli jest to mało odczuwalne drganie pedału to raczej nie powinieneś sie tym martwić.Chyba ze jest inaczej ?
Dokładnie jak hz10 pisze:
Cytat:
JA MAM PROPOZYCJE nie kładź delikatnie nogi na pedale sprzęgła ot i całe rozwiązanie to nie do tego służy!!!!

POZDRO