Coupe / Tiburon 2003 rok zawiecha

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest jakaś różnica pomiędzy przednim zawieszeniem w wersji 1,6 oraz 2,7? Jeśli tak to co się różni?

Nie wiem czy nie wprowadzę w błąd, ale w 2003 roku nie wkładali silnika 1.6 do Tiburona/Coupe
W tej budzie był (i jest nadal) tylko silnik 2.0 DOHC i 2.7 V6.

Pietrucha co Ty tu robisz dobry człowieku moze byśmy w końcu jakiegoś browara zrobili hehehehheheehheheheheh, ucałuj Madzie.

Zawias jest taki sam we wszytkich niezależnie od silnika na 99% jak chcesz mieć pewność to zaloguj się na http://www.hmaservice.com do rejestracji podaj maila firmowego bo na freekowe nie odsyłają hasła - tam znajdziesz schematy zawieszenia i opis cześci i się bedziesz mógł upewnić.
Jak rozumiem szykujesz auto dla Madzi oki nic jej nie powiem

MacTB wyobraź sobie ze nowego tiba puszczali jednak z 1,6 - wiem bardzo to dziwne ale tak było i nawet sa takie do sprzedania w Polsce .

Cytat:
2005-11-23 14:12:45, arturo_soda pisze:
MacTB wyobraź sobie ze nowego tiba puszczali jednak z 1,6 - wiem bardzo to dziwne ale tak było i nawet sa takie do sprzedania w Polsce .

Czemu mnie to za bardzo nie dziwi? Po Hyundaiu można się spodziewać różnych rzeczy, wiele z nich jest dziwnych

Nie wiem dokładnie co jak i czemu ale wg danych fabrycznych wersji na rynek europejski 2.0 i 2.7 różnią się prześwitem:
2.0= 152mm
2.7= 125mm

Wielkie dzięki za pomoc. Dzisiaj jadę po bestję. Jak znam blacharzy to będzie gotowy za rok. Wtedy się pochwalę fotkami oczywiście razem z moją kochaną i najpięknięjszą na świecie Madzią

Arturo, niestety to jest strona Hyundai USA i tam nie mają modelu 1,6. Bogole jedne!!

[ wiadomość edytowana przez: Twin_Turbo dnia 2005-11-24 11:39:39 ]