[126]Brak biegu wstecznego???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam następujący problem w mojej maszynie czyli maluszku mianowicie trzeci i czwarty bieg nie wchodzi wogóle jeżeli wcisnę dźwignie tak jak do wrzucania wstecznego to wtedy moge wrzucic trójke i czwórke natomiast nie ma wogóle biegu wstecznego wymieniłem lizak i nic co to może być???

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-11-19 10:31:30 ]
[ powód edycji: tytułowanie wątków !!! REGULAMIN [126] ]

poduszki, regulacja na tunelu.....

A i jeszcze jedno czy mocowanie altenatora do silnika jest takie samo jak mocowanie prądnicy???Czy może trzeba zmieniac oblachowanie??

Czy lewarek lata luźno ?? może wypadł ten pierścień ustalający drążek w tunelu. Regulacja na tunelu nic nie da, tam tylko jak by nie wchodziły 1,3 albo 2,4,R.
Blachy do alternatora są inne.

wg mnie to tak jak pisze pavlus: wypadl ten pierscien "ustalajacy drazek" zmiany biegów. odkrec plastik z tunelu,poswiec i zobacz. ja tak wlasnie mialem,stalo mi sie to podczas wrzucania 3. troche ciezko jest go wepchac na swoje miejsce (przynajmniej ja mialem problemy) ale wszedł i sie trzyma. pozdrawiam

Po pierwsze primo ultimo - bardzo dziękuję za rady i rzeczywiście był to pierścień ustalający lewarek. Po drugie primo - jak jest z przewodami od prądnicy w momencie podłączania alternatora, które podpinam do alterka? Te z regulatora, czy te z prądnicy? Zaznaczam, że regulator mam na alternatorze. Bardzo bym prosił o łopatologiczne wytłumaczenie. Z góry za odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam.

Regulator od prądnicy idzie wont.
Zostają 2 kable:
grubszy idzie do rozrusznika i na + Akumulatora ten podłączasz do B+(30) na altku.
A drugi ten od kontrolki do szczotkotrzymacza D+(67)