Woda w oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanko odnosnie wody w oleju, jakie moga byc objawy jesli na bagnecie pojawia sie jasny szlam? Dzieki za odpowiedz

Woda w oleju może wskazywać na uszczelkę pod glowicą, nie zauważyłeś spadku mocy??

ostatnio mialem wlasnie wymieniana uszczelke pod glowica. Spadek mocy jest zauwazalny na Pb a na gazie nie ma zadnej roznicy

A jak z plynem chlodzącym?? Ubywa??

no wlasnie chyba tak

No to wygląda na uszczelkę. Jeśli miałeś ją wymienianą w warsztacie to jedź z reklamacją bo musieli coś spieprzyć

no to chyba jutro podjade do niego i powiem mu kilka zimnych slow Moze sie cos stac od tego z silnikiem?

Sprawdz stan oleju na bagnecie, jeżeli wzrósł......to koniec z jazdą....niestety na 99% masz uszczelką do wymiany......dalsza jazda skończy się kapitalnym remontem silnika

obstawiam ze jak wymienili uszczelke pod glowica zapomnieli o splanowaniu glowicy (i nowa uszczelka nie miala prawa dlugo wytrzymac). Czy cos sie moze stac - TAK mozesz przepalic (rozwalic) glowice

nie pocieszyliscie mnie Jak mozecie to zdradzcie mi ile moze kosztowac wymiana uszczelki pod glowica, pewnie dojdzie planowanie i jeszcze cos tam. Dzieki za odpowiedz

nei wiem ile kosztuje naprawa bo robilem sam, placilem tylko za planowanie chyba kolo 400zł (planowanie, nowe uszczelniacze i takie tam) uszczelka kolo 80zł chyba
Ale ty nie odpuszczaj i wal do tego co ci to robil -to juz jego problem ty za robote zaplaciles

borys a pamiętasz może ile zapłąciłeś za samo planowanie ? Ciekaw jestem ile jeszcze musze dozbierać kasy, żeby zabrać się za rozbieranie silnika

P.S. 400pln co koszt regeneracji głowicy (planowani, nowe gniazda prowadnice, uszczelniacze i popychacze) czy samo planowanie?

powiedzcie mi tak wogole jakie sa efekty dostania sie wody do oleju (wydmuchanej uszczelki pod glowica)?