MotoNews.pl

Drrzoca omesia na wolnych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszytskich wymienilem przewody . swiece . sonde. i wcoz mi lekko drrzy na wolnych obrotach czasem zapali sie zolta kontoleczka z silniczkiem ale tylko jak chodzi na paliwku co mozna jescze sprawdzic aby przestala miec te derylium acha i czasem sie dusi na paliwku na gazie jest ok pozdrowionka dla wszystkich kochajocych omesie

jesli blyska check to absolutnie pierwszy jest spinacz...

zostaje do sprawdzenia cewka, krokowy. zrób zwore w obd lub euroscan. jeśli ojaw znika przy minimalnym dodaniu gazu można podkręcić przepustnice ale najpierw sprawdz błędy

Było o tym ze 100 razy.Poszukaj w archiwum napewno coś znajdziesz.

no wlasnie szukalem na forum ale kazdy mowi o falujocych obrotach u mie so raczej stabilne tylko drrzy i takie so obiawy

Cytat:
2005-11-21 13:01:18, mechaniczek pisze:
no wlasnie szukalem na forum ale kazdy mowi o falujocych obrotach u mie so raczej stabilne tylko drrzy i takie so obiawy

Czytaj co Ci radzą.
Spinacz albo TECH
Wg mnie to silnik pracuje w trybie awaryjnym.
Może być uwalony któryś z czujników

tez to mialem na benzynie i pozbylem sie w taki o to sposob: zalalem V-Power + jakis specyfik do czyszczenia wtryskow i pojechalem w trase 130 km i przeszlo.

no i ja tez tak zrobie musze sie gdzies dalej przejechac bo jak na razie jezdze wkolo komina no dzieki za podpowiedz

czy moze ktos mi wytlumaczyc ja sie sprawdza spinaczem dzieki

Cytat:
2005-11-22 01:19:45, mechaniczek pisze:
czy moze ktos mi wytlumaczyc ja sie sprawdza spinaczem dzieki

Tu masz opisane: spinacz

[ wiadomość edytowana przez: arcuser dnia 2005-11-22 08:24:50 ]

ok dzieki bardzo za stronke juz biore sie za odczyt kodow ale zauwarzylem wczorej jescze taki obiaw ze jak wyjme ten przewodzik co z regulatora cisnienia i go poprostu zatkne chodzi troszke rowniej i tak sie nie trzesie ale mysle ze i tak bedzie miala omesia jakos usterke ok pozdrowienia bi odczycie bledu opisze jaki to byl blod pozdro

witam no tak wlalem dobrego paliwka i jakis uszlachetniacz p[rzejechalem z 20km inic to samo wcioz drrzy na wolnych obrotach na gazie jest dobrze wrescie jak mi radziliscie wpiolem spinacz w 5 i 6 i czekam i niec tez niec niema wziolem drugo sonde lambde i przez jakis czas ok oboty rowne juz mysle chyba te poprzednie sody so do dupska ta bedzie ok chodzi tak z 30 min i jest ok ale wyloczylem i zapam jescze raz i to samo i tak juz jest drzenie silnika niby obroty so ok trzyma na 600 ale silnik nie pracuje jak nalezy drozek zmiany biegow jak by oszalal caly sie trzesie i niewiem sam teraz co moze byc czy to juz ktos mial prosze o jakos podpowiedz co tu jescze sprawdzic o dodam ze jescze nie wymienialem filtra paliwka moze to to ???????

Cytat:
2005-11-22 20:59:43, mechaniczek pisze:
witam no tak wlalem dobrego paliwka i jakis uszlachetniacz p[rzejechalem z 20km inic to samo wcioz drrzy na wolnych obrotach na gazie jest dobrze wrescie jak mi radziliscie wpiolem spinacz w 5 i 6 i czekam i niec tez niec niema wziolem drugo sonde lambde i przez jakis czas ok oboty rowne juz mysle chyba te poprzednie sody so do dupska ta bedzie ok chodzi tak z 30 min i jest ok ale wyloczylem i zapam jescze raz i to samo i tak juz jest drzenie silnika niby obroty so ok trzyma na 600 ale silnik nie pracuje jak nalezy drozek zmiany biegow jak by oszalal caly sie trzesie i niewiem sam teraz co moze byc czy to juz ktos mial prosze o jakos podpowiedz co tu jescze sprawdzic o dodam ze jescze nie wymienialem filtra paliwka moze to to ???????

a w jakim to języku jest napisane?
znaki interpunkcyjne, duże litery, ewentualnie "polskie litery" nie są Ci znane?

czesc a skond ja ci wesmme polskie litery hehehe.niemajoc polskiej klawiatury a z takimi uwagami to lepiej na uniwerek a nie na forum pozdro

to przestrzegaj przynajmniej zasad ortografii i interpunkcji

to nie czat onetu!

NOdobrze ale porady dalej zadnej niemam .

no i z takim podejsciem mozesz sie nie doczekac...

ok niebede sie z tobo sprzeczal MEGA czy to czat czy nie czat, ale ALE CHYBA JEST ZROZUMIALE . CO PISZE I CZY TO BEDZIE Z PRZECINKIEM CZY BEZ ALE OK NAPEWNO JEST W TYM I MOJA WINA ALE TY NIEPOWINIENES TAK OD RAZU NASKAKIWAC NA NOWEGO I ZWRACAC TAK UWAGE NA PISOWNIE TYLKO RACZEJ COS PORADZIC ALE OK .wade juz znalazlem i sie okazala naprawde glupoto zreszto jak wszystko przewarznie.ale drrzenie bylo spowadowane tym ze byl ZASYFIALY filtr paliwka .i tak jak pisalem wczesniej raz bylo dobrze a raz zle po wymianie wszystko jest superek ale dzieki za pomoc. POZDROWIONKA

Cytat:
2005-11-23 14:03:29, mechaniczek pisze:
ALE TY NIEPOWINIENES TAK OD RAZU NASKAKIWAC NA NOWEGO I ZWRACAC TAK UWAGE NA PISOWNIE TYLKO RACZEJ COS PORADZIC

uwazaj mega, bo bedziesz mial na karku amnesty international...

Czyżby cd. vmax'a?
Trza zapasy orzeszków uzupełnić.

Mechaniczek: Spokojnie nie krzycz. I trzymaj się jako tako zasad.Forma czasem jest ważniejsza od treści.

bojate żnielubieja ksiepiszebylecoibyle jakbominietobardzodrarzyniwku rzabonieumiemp rzeczyacgryzmolowaprze ciez moznauzywacslownika

ps.zanim cokolwiek napiszesz przeczytaj uważnie ten wątek - bardzo uważnie i wyciągnij wnioski- dobre wnioski.