Fele 16x9" et30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy wejda 16x9" et30 do essiego i nie bedza tarly,
zawiecha 40/40?

Cytat:
2005-11-22 08:24:10, maly_smok pisze:
czy wejda 16x9" et30 do essiego i nie bedza tarly, zawiecha 40/40?

No rantów błotników na pewno trzeba się będzie pozbyć, skoro przy 7x16 z ET 40 tarło przy obciążeniu, no to przy 9" et 30 musi, cudów nie ma.

trudno trzeba bedzie sklepac, fele byly wczesniej w foce
a szkoda ich nie wziasc sa masakryczne

[ wiadomość edytowana przez: maly_smok dnia 2005-11-23 14:42:13 ]

obawiam się, że sklepanie może nie wystarczyć...są takie maszynki do rozwalcowywania nadkoli...ale fele rzeczywiście spoks

Cytat:
2005-11-22 08:24:10, maly_smok pisze:
czy wejda 16x9" et30 do essiego i nie bedza tarly, zawiecha 40/40?

tyl to jeszcze jakos da sie zrobic....ale 9" na przod?

powodzenia w koleinach
no i mozesz zaczac sie przyzwyczajac do srednicy zawracania niewiele mniejszej niz przegubowy jelcz

pod maska 1.4 hehe fajnie będzie jeżdzić na dodatek łożyska cie znienawidzą

Zgadzam się z przdmówcami. Mnie już na 15x7" polubiły koleiny..., poszło łożysko jedno, a do tego to zawracanie na 10 razy...

Master ...ale ty masz kombi .... to dlatego tak zawraca

A na powaznie to rzeczywiscie czuc ze auto sie inaczej zachowuje w koleinach ...Ja mam co prawda 15x6 z oponkami 195/50 wiec dramatu nie ma. Ale mimo wszystko kiedy zaozylem tydzien temu zimowki to jakos tak mi sie zaczelo delikatniej kierwonica krecic

A ja stwierdzam że kombi ma lepszy skręt a napewno wejdą koła Et 35 J16 7,5 opony 205/45/16 nic nie obciera ale 9 bedą tarły

ja mam z tyłu 9 cali i z mocno utwardzonym zawieszeniem jakie teraz mam nie trze po zagięciu rantów

wcześcniej kiedy miałem normalny zawias nie dało się jeździć - na każdym wyboju obcierało

z przodu ja mam 7,5 cala i to już wartość graniczna /bo na norlanym zawiasie też tarły/
więc 9 cali z przodu nie obejdzie się bez ostrej ingerencji w błotniki

uuu.... jak tylko bede przy kasie, to jest 1 z 3 pkt. do wymiany w moim aucie tez bede mial 9 calowki chocby nie wiem jak kto mnie przekonywal, wole kola szersze niz wyzsze fele sa naprawde miodzio

Cytat:
2005-11-24 01:46:48, ViKInG23 pisze:
Ale mimo wszystko kiedy zaozylem tydzien temu zimowki to jakos tak mi sie zaczelo delikatniej kierwonica krecic

Oj, delikatniej, delikatniej... Bez porównania. Ale na wiosnę i tak aluski wracają bez dwóch zdań