Regulacja gazu ?? gdzie na podkarpaciu SEKWENCJA OMVL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM WSZYSTKICH

MAM OME B 2000 16V Z SEKWENCJA GAZU.
AUTKO SPISYWALO SIE SUPER DO PIERWSZEJ REGULACJI GAZU, Z HAMOWNI WYKRESY WRECZ IDENTYCZNE JAK Z BENZYNA.

PO PIERSZEJ REGULACJI PO 1000KM KTOS COS POKRECIL < BYLA PRZYPIETA DO ROLEK NA HAMOWNI I COS REGULOWALI >
I AUTO OD TAMTEGO CZASU BYLO NA REGULACJI 2 RAZY < ZA 1 RAZEM DALI ZA DUZO GAZU I JAK SIE ZAGRZAL TO DO DUSILO, POZNIEJ TROCHE LEPIEJ , ALE CALY CZAS NIE JEST TAK JAK MA BYC.

SA MOMENTY W PEWNYCH OBR KIEDY CZUC ZE MU TROCHE BRAKUJE < ALBO JEST ZA DUZO GAZU ???> NP OKOLO 2500 - 3000 OBR CZUC JAK MU DOCISNE JAKBY GO COS LEKKO DLAWILO.

AUTO MALO PALI POZATYM JEST OK, ALE OD INSTALKI ZA 4000TYS TROCHE WIECEJ WYMAGAM .

MOZE KTOS ZNA JAKIS DOBRY ZAKLAD NA PODKARPACIU " ALBO MALOPOLSKIE :Z HAMOWNIA, ZEBY KTOS SIE PRZYLOZYL I TO WYREGULOWAL .

MOZE TRZEBA COS Z MAPA WTRYSKOW PRZEREGULOWAC ???

I JESZCZE JEDNO AUTO STRASZNIE POZNO PRZELACZA SIE NA GAZ < DOPIERO PRZY 90 C > WIEM ZE TAK MA BYC ALE PALI DUZO BENZYNY >> DA SIE COS Z TYM ZROBIC >>
????

Cytat:
2005-11-22 23:07:56, rafalklamut pisze:
.... I JESZCZE JEDNO AUTO STRASZNIE POZNO PRZELACZA SIE NA GAZ < DOPIERO PRZY 90 C > WIEM ZE TAK MA BYC ALE PALI DUZO BENZYNY >> DA SIE COS Z TYM ZROBIC >> ????

instalujesz OMVL (program na ftpie), podlanczasz sie pod kompa od gazu i ustawiasz parametry przelanczania, ja mam ustawione 20stopni i 5sek

Gdzie mozna sciagnac ten program ??

i czy przy jego pomocy mozna cos samemu regulowac < nie znam sie na tym na tyle** heheh > zebym nie przeregulował

no to jak sie nie znasz to lepiej tylko sie pobaw w temp i czas przelanczania a nie w czas otwarci wtryskow.
Co do programu to jest na ftpie ale nie masz dostepu, ale dzisiaj mam dobry dzien to podaj mi adres e-mail to wysle Ci na skrzynke

PS. oczywiscie sadze ze masz interfejs do podlaczenia sie pod kompa gazu

[ wiadomość edytowana przez: brutal-23 dnia 2005-11-23 21:36:07 ]

A mozna sie gdzies tego programu sterowania wtryskami nauczyc ??

pewnie i mozna, ale nie mam pojecia gdzie

Jak mozesz to wyslij mi ten programik na adres

master8@interia.pl

Dzieki za programik.

Jak to przestawileś bo ten programik jest po włosku, proboje go tlumaczyc, ale nie jest tak latwo.

Czy jak podlacze po komputer gazowy laptopa z tym programem to bede mial swoje ustawienia w tym programie, czy trzebe je zaladowac???
Znalazlem tem w programie jest chyba temp przelaczania < w programie jest 30 stopni > i nizej jest chyba czas < 40 s > czy to sa te ustawienia ktore nalezy zmienic i jak to pozniej zapisac zeby nie wprowadzil innych ustawien wtryskow tylko sama temp przelaczania.

Pytam bo planuje kupic kabel do kompa gazowego na allegro " 40,00 " i nie wiem czy sobie to zrobie sam <

Pozdrawiam

co do jezyku to tak: impostazioni/lingua/polski i juz masz po polsku, oczywiscie biore pod uwage ze zrobiles tak jak w instrukcji,
co do ustawien jak sie juz polaczy z Twoim kompem gazowym to bedziesz mial te ustawienia co w kompie, wystarczy zmienic ta temp i czas przelanczania (po zmianie wciskaj enter a nie przechodz myszka)
jak juz bedziesz mial wprowadzone to wystarczy wyjsc z konfiguracji i juz masz zapisane

Ok jest polski, teraz jest duzo prosciej.
Mam jeszcze pytanko, czy uzywales autokalibracji ??? bo czyatlem gdzies ze wiekszosc gazowców wlacza autokalibracje bo nie chce im sie grzebac, Mi to ustawiali na hamowni wiec chyba ktos to manualnie ustawil ??? tak mysle***

Pozdrawiam i dzieki za pomoc, bede sie tym bawil niebawem, wiec moze cos sam podreguluje < mysle ze zawsze moge pozniej uzyc autokalibracji > no chyba ze sie myle

no to sie mylisz, bynajmniej autokalibracje w moim przypadku nie dziala, staje sie mulowaty od 2000obr, jak chcesz sie bawic to najpierw zapisz swoje ustawienia, zawsze potem bedziesz mogl wczytac plik i masz jak wczesniej

ktora opcja daje wiecej gazu ?

1) czulosc extra wtryskow czy

2) wzbogacenie przy przyspieszaniu

Nie zmieniajac map chce dac troche wieksza dawke gazu

oooo, a tego to ja Ci nie powiem, ale tak po nazwie stawialbym na wzbogacenie przy przyspieszaniu

Tak miedzy wierszami to nie polecam OMVL. Moj koles zaklada instalacje gazowe i strasznie sie przejechal na reduktorach do OMVL. Ja sam mialem taka instalacje i po 30tkm zdazylem wymienic 2x reduktor na gwarancji. Objaw byl dokladnie taki jak kolega opisuje - mulil sie na wyzszych obrotach.

Pozdrawiam.

powiem tak, ja mam zrobione na gazie 80k i fakt zmienilem a raczej regenerowalem parownik, zmienilem listwe wtryskiwaczy a poza tym to spoko, ale i tak na dzien dzisiejszy zakladal byl LandiRenzo

witam wszystkich
również miałem pecha założyć OMVL, wykaz usterek jest bardzo powoli auto jeździ jakby miało połowę mocy a przy okazji pali jak smok, fachmani którzy mi to zakładali już zwiększyli ciśnienie na parowniku przez podłożenie "podkładni" nie ma to jak fachowa przeróbka, dodam ze instalacja ma przejechane około 25k km i nieco ponad rok z czego dobrze działała przez niespełna pół roku....
również byłbym wdzięczny za namiar jakiego warsztatu z okolic warszawy który mógłby mi doradzić co z tym zrobić żeby działało jak należy lub poprostu to zrobił....
w obecnej chwili już chyba taniej by dla mnie było gdybym zaczął jeździć na benzynie
pozdr