[125p] Deska rozdzielcza od Łady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chyba o tym jeszcze nie było???(choć taką Lada się gdzieś tu keciła...)
Mam problem z deską w moim bolidzie.Słoneczko i inne warunki klimatyczne wyrządziły jej dużą krzywdę.Jest cholernie mocno popekana-zwłaszcza przy nawiewach(różnice temperatur)i chciałbym coś z tym zrobić.Wprawdzie obłożyłem ją czarną skórą(czyt.skaja niepękaja),ale efekt jest średni Zatem pytanko:co sądzicie o włożeniu do DF-a deski z Lady(np.2103)ostatnio widziałem zdjęcie takowej i jestem pod wrażeniem Po prostu klasyka,a nie takie cuś co zrobiono wraz z modelem MR'75.Czy ktoś robił taka przeróbkę,no i jak wygląda sprawa zegarów(poprawność wskazań)i podłączenia elektryki???
Pozdrawiam i czekam na porady!

Ja nie wymieniałęm ,ale wiem jakie są różnice konstrukcyjne.Po pierwsze: musiałbyś albo wyciąć dodatkowe otwory w desce od Łady, albo zmienić kpl. nagrzewnicę - jest cokolwiek inaczej skonstruowana.
Po drugie: czujnik wskaźnika poziomu paliwa musi być od Poldka bo od DF będzie źle pokazywał.
Moim zdaniem reszta wskaźników da się podłączyć bez poważniejszych problemów. Będzie z tym trochę pracy ( z powodu wielkich ilości kabelków), ale jest to do zrobienia.

ja mam od mojego kanta deche na wydaniu jak chcesz, bo se od polda Caro zapakowalem, (bo musialem ), jesli bedziesz chcial od polda zakladac to tez jest troche roboty, ale moze mniej niz przy desce od lady

A w jakim stanie ta Twoja decha?Od polda mi troszkę nie pasuje, do DF-a jest za wielka(ale to tylko moje zdanie).Pewnie,że zabawy kupa byłaby z tą od Ładzianki,ale myślę,że efekt ciekawy.Rozejrzę sie po szrotach,może coś ciekawego upoluję .Dzięki i pozdrawiam!

Ja poleciłbym przerobienie deski na stary typ od fiata 125p.Chyba będzie najprościej i niewątpliwie najładniej(moim zdaniem ).

Ale to się tak raczej nie da przerobić. Inaczej jest skonstruowana ta część nadwozia pod deską.

Cytat:
2003-01-29 13:01:15, wioorek pisze:
Ja poleciłbym przerobienie deski na stary typ od fiata 125p.Chyba będzie najprościej i niewątpliwie najładniej(moim zdaniem ).

W tą stronę się nie da.
Miałem kiedyś fiaciora 69 i ktoś mądry zmienił na deskę po roku 75 I z powrotem starej nie dało rady założyć.

Zgadzam sie,że od klasyka się niestety nie da.Wbrew pozorom byłoby to moim zdaniem sporo trudniejsze niż w przypadku dechy od Lady.Nagrzewnica i nawiewy też są inne-trzeba by przespawać całą belkę pod dechą.Przyznaję,że ta stara jest piękna tylko,że trochę dziwnie wygladałaby we wnętrzu MR-a.Wielkie dzięki za rady,a tego co włożył do klasyka nową dechę to...

Panowie! Jak szaleć, to szaleć! Mam zdjęcia łady do którejś ktoś zapakował deskę od...Fiata Tempry/Tipo (analogową-nie digital) i to dopiero wygląda Ta Łada dostała u Chojnackiego Turbo, poza tym ma światła soczewkowe i zderzak od BMW 3. Nieźle to wygląda

Zdjecia , zdjecia dawaj

Dawaj foty!Chociaż chyba ją widziałem kiedys w jakiejś gazetce.Osobiście to nie lubię takiego tuningu-spojlery,plastikowe zderzaki itp.Jak już cos robić to bardziej w kierunku klasyki lat 70-tych.Ale to turbo to ciekawa koncepcja Jak masz foty to zapodaj!Pozdro!

A ja proponuje deche od Plusa... widziałem coś takiegow Fiaciszu i wyglądało cokolwiek nieźle... nie wiem ile było roboty przy tym, ale na 100% mniej niż przy desce z ładzianki. W końcu Poldas coś tam po Fiaciszu odziedziczył, a po łądzie raczej nie.

Tia A gdzie ja te fotki mam wyslać? Hmm?

Seru do mnie slij

fsoak@wp.pl

Jak dla mnie to fotki możesz mi przesłać na kao_vietz@o2.pl.Z góry dzięki.Co do dechy od Plusa roboty jest od groma,a chyba najgorzej z nawiewami i ogrzewaniem.Poldek odziedziczył dużo po DF-ie,ale DF ma z Lada od groma wspólnego-np.dach,drzwi,szyby.Więc też dlatego chcę zawalczyc z tą Ładzianką Dzięki wszystkim za rady,ale może ktoś jednak widział coś takiego na żywca???Czyzbym miał być prekursorem?

chodzi mi o ta deske co ma wiele wskaznikow to jest chyba od 2103 czy podejdzie bezproblemowo na szeroskosc do 125p ? nie pytam o mocowania tylko o dopasowanie

E a nie lepiej zostawić oryginał??

niewiem moze orginal zostanie ale ciekawi mnie czy sie da i ile przy tym jest grzebania zeby dopasowac.

Da sie, Vievior ma taką w swoim pickupie i wygląda to tak:

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2005-03-04 02:00:16 ]

W normalna deske do DF pasuje licznik od Lady 2107 nie mam zdjec ale moge zrobic.