Dziwne przerywanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,od niedawna zaczął występować dziwny objaw,tzn jak silnik jest zimny dopóki wskazówka temperatury nie ruszy sie z miejsca to po większym dodaniu gazu przerywa tak jakby nie dostawał paliwa,dzieje sie tak na benzynie i LPG,jak sie zagrzeje wszystko jest ok,świece nowe przewody też.Pewnie coś z elektryką lae pytanie co?
Druga sprawa jest powiązana pewnie z ta pierwszą,jak odpali zawsze bez problemu za pierwszym razem,ale jak przejade niedługi odcinek i sie nie zagrzeje to potem za nic nie da sie go odpoalić,jak jest ciepły wszystko ok.Co to może byc i jak to sprawdzić,pozdro

A co to za nowe kable WN nabyłeś ?

swiece NGK a kable championy

Nikt nie przypuszcza co to może być?

Nikt nie przypuszcza co to może być?

Jaki silnik ?

Cytat:
jak odpali zawsze bez problemu za pierwszym razem,ale jak przejade niedługi odcinek i sie nie zagrzeje to potem za nic nie da sie go odpoalić,jak jest ciepły wszystko ok.Co to może byc i jak to sprawdzić,

Ja mam to samo a silnik C20NE, za cholere nie mam pojęcia, dzieje się tak niezależnie od stanu świec i przewodów. Na razie nauczyłem sie z tym żyć.

Miałem coś podobnego w c20ne i pomogło oczyszczenie wtrysków benzynowych , ale skoro masz to samo na gazie to może być sonda lambda , pierścienie tłokowe , zawory , uszczelka pod kolektorem ssącym , czujnik temperatury silnika itp.

a może czujnik temperatury silnika?

pozdrawiam

Sprawdz klape antywybuchowa od gazu, bo przy nieszczelnosci w tym miejscu moja omecha miala te same objawy.

Mialem identyczne objawy w mojej poprzedniej omesi z takim silnikiem.Przyczyna byla prosta ale trudna do wykrycia,zawiniła kopułka rozdielacza (resztki smaru,jakies paprochy)-po przeczyszczeniu i nasmarowaniu smarem z midzią wszystko wróciło do normy

Nie znam sie na tym,jade w sobote do mechanika,ale co zauważyłem, jak zaczynam jazdę tzn po odpaleniu jakiś 200m jest wszystko ok,po tym czasie np dzisiaj gdy bylo zimniej musiałem stanąc bo nie dało rady jechać,na benzynie chodizł na wolnych obrotach,na gazie wogóle nie chciał,jak sie troche zagrzał znów było wszystko ok,może to przewody WN,które łapia wilgoć,co o tym sądzicie,pozdro

nkt mi nie odpisze,a może ktos wie jak można sprawdzic czy to na pewno przewody,jedyna metoda to czy błyskają jak jest ciemno?czy są inne?

Dzowniłem do mechanika on twierdzi ze to krokowy,jest to możliwe?nie nabija mnie?czy jest to możliwe żeby on sie zacinał?czy może trzeba go przeczyscić czy trzeba go wymienic?

Moje typy to:

Cytat:
2005-11-19 23:17:35, autoseba pisze:
...uszczelka pod kolektorem ssącym , czujnik temperatury silnika itp.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

witam . ja mialem to samo , ten sam obiaw (brak mocy jak jest zimny )skonczylo sie na wymianie przewodow WN. pozdrowionka