Po ilu km wam pad³o.....

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Ciekaw jestem ile uda³o wam sie pojezdzic Espersonem zanim musieliscie wymienic Sprzeg³o, Bebny.....

......Mój ma na liczniku 110 tys i powyzsze czesci praktycznie przesta³y istniec

( Jakos podswiadomie czuje ze lekko pokrecili licznik przed sprzedaniem Mi samochodu. A kupowa³em od "kolegi"..... w pó³ roku wsadzi³em 2000 i jeszcze nie wszystko jest jak powinno. Pocieszam sie mysl± ze jeszcze ze 2000 i bede mia³ 50% nowego Eapero

buehhehe ;] ja cisne mojego malego esperaka juz 4 ty miesiac i jak narazie wsadzilem 300zl

Nie bój nic - jeszcze zaczniesz wk³adaæ kasê i to szybciutko

Wszystko zale¿y od stylu jazdy, za³adunku samochodu, czasami od szczê¶cia. Mi wymienili sprzêg³o przy 140 a okaz³o siê ¿e co innego szwankowa³o ale ¶rednio od 160 do 300 s³ysza³em i zei wiêcej kumpel ma audice 360 tys i nie by³o nic w skrzyni i sprzêgle wymieniane.

ja mialem jakies wadliwe sprzeglo chyba bo padlo przy neicalym 80 tys km...

Cytat:
2005-10-05 07:01:37, pawellewinski pisze:
Ciekaw jestem ile uda³o wam sie pojezdzic Espersonem zanim musieliscie wymienic Sprzeg³o, Bebny..... ......Mój ma na liczniku 110 tys i powyzsze czesci praktycznie przesta³y istniec ( Jakos podswiadomie czuje ze lekko pokrecili licznik przed sprzedaniem Mi samochodu. A kupowa³em od "kolegi"..... w pó³ roku wsadzi³em 2000 i jeszcze nie wszystko jest jak powinno. Pocieszam sie mysl± ze jeszcze ze 2000 i bede mia³ 50% nowego Eapero

Moje po 80 kilku kkm...

przy czym auto ponoæ d³ugo sta³o i pordzewia³o sprzêg³o....

nie wiem te¿ czy licznik nie by³ krêcony...

kolber, to chyba jednak masz prawdziwy przebieg bo moje auto tez stalo 2 lata prawie nie ruszane i tez mi padlo sprzeglo przy 80kkm...

Niestety, auto najbardziej niszczeje jak stoi nieje¿d¿one
Moje przed zakupem sta³o 4 miesi±ce - i zaraz polecia³y typowe rzeczy. Gdyby nie postój te¿ by polecia³y tylko pewnie nie od razu.
A co do sprzêg³a w Espero - moje mia³o ponad 124 tysi±ce i ¿adnych oznak zu¿ycia.

U mnie te¿ sprzêg³o pad³o po oko³o 80 ty¶ km, ale moim zdaniem to wiêkszo¶æ Esperków z taka przypad³o¶ci± by³a poprostu krêcona.

ja bêbny robilem po 100 tys a sprzeglo bodajrze przy 112tys

Ja sprzeglo wymienilem po 120tys, przy okazji. Stare nie wiem czy bylo chociaz w polowie zuzyte...

Tarcze,bebny, sprzeg³o, sprezyny(4), amortyzatory tylne, nawet akumulator s± fabryczne w moim aucie. Aku zanied³u idzie na hasiok... tarcze tez juz trzeba zmienic. Przebieg ok 150tys.

Cytat:
2005-10-05 22:35:36, Czarek_Rej pisze:
tarcze tez juz trzeba zmienic. Przebieg ok 150tys.

Ja jakos je wymienilem 2 tygodnie temu, po 190 tys. z czystej przyzwoitosci, wymiar naprawczy dopiero osiagnely, a no i plyn hamulcowy, nie zmieniany byl z 5, 6 lat. Sprzeglo dalej nie zmienione, ale bebny juz byly robione, po 160 tys.

Cytat:
2005-10-05 22:58:23, Michal-500 pisze:
Ja jakos je wymienilem 2 tygodnie temu, po 190 tys. z czystej przyzwoitosci, wymiar naprawczy dopiero osiagnely, a no i plyn hamulcowy, nie zmieniany byl z 5, 6 lat. Sprzeglo dalej nie zmienione, ale bebny juz byly robione, po 160 tys.

spoko.. ale moje juz troche bij±... niechce sobie przez tarcze wy...æ ca³ego zawieszenia. Od dzisiaj szukam akumulatora... Delkor pad³ po 8 latach (mam date prod 1997, uzywny od 9

bêbny i tarcze mam jeszcze fabryczne 170 tys i czêsto puszczam na luz jad±c do ¶wiate³ i hamuje normalnie klocki mam 40 tys to nie znaczy ¿e nie hamujê sprzêg³em wszystko zale¿y od sytuacji.

47 tysiece za nami i tylko wymiana"klocków,paska rozrzadu i paska z alternatora"a tak wszyskto fabryczne=)
paski by³y wymieniane ze staroci bo mozna by³o nanich jeszcze je¼dzic (mechanik stwierdzi³ ze z rok by pociag³y)tylko pcoo narazac sie na nieporzadane koszty?

[ wiadomo¶æ edytowana przez: patrykowski dnia 2005-10-06 21:36:13 ]

Cytat:
2005-10-06 21:34:30, patrykowski pisze:
47 tysiece za nami i tylko wymiana"klocków,paska rozrzadu i paska z alternatora"a tak wszyskto fabryczne=) paski by³y wymieniane ze staroci bo mozna by³o nanich jeszcze je¼dzic (mechanik stwierdzi³ ze z rok by pociag³y)tylko pcoo narazac sie na nieporzadane koszty? [ wiadomo¶æ edytowana przez: patrykowski dnia 2005-10-06 21:36:13 ]

A jaki jest przebieg samochodu

Cytat:
2005-10-07 00:11:03, Adam4302 pisze:
A jaki jest przebieg samochodu

Znowu dok³adnie nie przeczyta³e¶ ??? .....Adam!....dobrze Ci radzê, zmieñ monitor na duuuu¿o wiêkszy !

Cytat:
2005-10-07 00:16:52, bogdan1 pisze:
Znowu dok³adnie nie przeczyta³e¶ ??? .....Adam!....dobrze Ci radzê, zmieñ monitor na duuuu¿o wiêkszy !

Teraz to sie czepiasz, grzecznie zapyta³em o ca³kowity przebieg samochodu, bo co jak co, ale jako¶ mi sie nie chce wierzyæ ze o¶mioletnie auto ma tylko 47 ty¶ przebiegu. To¿ to by by³o jeszcze mniej je¿dzone auto ni¿ moje (A przypomne ¿e moje ma po 9-ciu latach 58 tysiecy km.).

ja mam na liczniku 207 kkm i sprzeglo dziala nadal