[125]Zderzaki w Kantach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam . Ja mam jak zwykle nietypowe pytanko
Czasami się widuje na Kantach takie metalowe zderzaki , tylko że są czarne , węższe , bez odbojów i mają przekrój o profilu C , widział ktoś kiedyś takie coś i od czego to było ??
Jak ktoś ma jakaś fotkę , to proszę tu zarzucić , to powiem czy o takie mi chodzi... bo ja niestety nie posiadam żadnej ...
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdro. Piotrek.

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-11-23 13:24:14 ]

w 95-96 czesto widywalem te zderzaki na fiatach byly nawet w sklepach, ale czy to przywaciarski produkt czy moze wynalazek schylku (90) produkcji kanta tego nie wiem.Czasami jeszcze cos takiego widuje jednak nigdy na zlomie nie widzialem egzeplaza z takimi zderzakami.
Chetnie sie dowiem co to za twor

Straszie jestem ciekawy o co wogole chodzi. Foto foto

Czasami widuje fiaty z takimi zderzakami jak ten Czy to o takie chodzi ?

Fabrycznie montowali tylko dwa rodzaje zderzaków. Do '75 bardziej zaokrąglony profil z kłami a po '75 typowe MR'owskie z gumą. Wszelkie inne to wydumki właścicieli zaadaptowane z innych samochodów.

jeśli takie C to stare z kanta, a jeśli takie [ to chyba z którejś Łady

Takie ??
Inny widok

piotrek ja wiem o jaki ci chyba chodzi,za twoja praca stoi taki kant na takich zdezakach,jak bede mial chwile to mu zrobie zdjecie

Niektórzy z Was czają o so chozi , ale napewno nie jest to takie cudo : bo to już wogóle jakaś wieś jest...

ani nie są to zderzaki od Łady , miałem Ładę i pamiętam o co loko ...
Mi się rozchodzi o takie wąskie , podobne do maluchowskich chromów , z reguły na czarny mat pociągnięte , o profilu głębszego C niż od chroma Kaszla , Bimberku jak go przyczaisz to cyknij mu fotkę , to Ci powiem o co mi biega ...
Dzieki za odpowiedzi , przykro mi , ale nie zgadliście
Czekam na inne propozycje
Pozdro. Piotrek.

domyslam sie ze zderzaki o ktore Ci chodzi wygladaly bardzo podobnie do tych z kadetta D, tez sporo katnow z czyms takim widzialem ale zdjec niestety nie posiadam

Ja też wiem o jakie biega, ale foty nie mam. Na pewno nie były to faryczne, poza tym były dość brzydkie.

nie to ja chyba o innych myslalem,ale tez je widzialem juz na kilku kantach,to jest z sasiedniego osiedla,wiem gdzie jeszcze stoi taki pomaranczowy na tych zderzakach ale nie bylo go jak jechalemz aparatem,rino powinien go kojarzyc

Znów nie trafiłeś , też nie o te mi chodziło , ale te mnie też kiedyś zaciekawiły ...
Jak ustrzelisz tego - jak mówisz- pomarańczowego , to załaduj tu , to się zobaczy czy o to biega... a swoją drogą , te też są ciekawe... co prawda nie są za ładne , ale są jak w mordę - od Kanta...
Ciekawe co to i skąd to i od czego... czy to produkowali jako jakieś zastępcze zderzaki , czy ktoś wpadł na pomysł zapodania sobie takich dziwadeł , bo mu chromy zeżarło...
Czekamy na inne foty... może ktoś w końcu trafi na to , co mam na myśli...
Pozdro. Piotrek

nie no ten pomaranczowy jest na takich samych wlasnie,zle mnie zrozumielaes lub ja zle napisalem te plastikowe to juz na kilku kantach widzialem,moze ostatni rocznik wychodzil na takich

Witam co do tych zderzaczkow to kiedys jak znajomy mial przekladke budy w fiacie to zalozyli mu wlasnie takie zderzaki-byly to wtedy tak zwane zderzaki zastepcze.Powiem wam jeszce ze wystepowaly one w uniwersalnym wykonaniu dla fiata 125 i 126.To znaczy po zdjeciu klow bocznych obcinalo sie kawalek zderzaka i pasowal on jakos tam do maluszka.Ogolnie niezbyt ladne ale w czasach prlu co to bylo zderzaki z tworzywa????

NIE! Kant z fabryki nigdy nie wyjechał na innych zderzakach niż chromowane

A kto tu mowi o fabrycznych?Byly to zderzaki zastepcze dawane przy wymianach karoserii.Jakas radosna rzemieslnicza tworczosc.Jak i te z wczesniejszych fotek.Choc powiem ze wydaje mi sie ze te szerokie cos pachna mi ascona?moze stara albo 132?

Cytat:
2005-11-23 17:45:17, GR235I3K pisze:
Czasami widuje fiaty z takimi zderzakami jak ten Czy to o takie chodzi ?

To zderzaki od ascony idealne na wies tuning

Cytat:
2005-11-25 11:10:52, mufaz pisze:
To zderzaki od ascony idealne na wies tuning

To jest WT jak sie patrzy Spójrz na jego zegary Czyżby właściciel lubił przykimać czasem w swoim aucie ?

Sorki za OT

Jesli tylko bede mial okazje zrobie mala fotorelacje z radosnej tworczosci zderzakow w fiatach-Jest w plocku jeden z takimi jak mam ten na zdjeciu ponizej-pasuja one do niego jakby byly tam przewidziane, zadnych sr=ub na przelot ani podobnych cudow.Moze mi sie jeszce uda chwycic te rzemieslnicze o ktorych mowilem co kladli i do mlaca i do fiatka.