CZY MOŻNA PODMIENIĆ PRZEPŁYWKIE BOSHA NA SIEMENSA W BMW 320?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no mam taki problem fura duzo pali, nierowno chodzi na wolnych i spadla jej moc chyba to przeplywka bedzie czy mozna moze wsadzic przeplywke siemensa??bo orginalnie mialem bosha to BMW 320 z 93 roku 6 cylindrowe

też mam problem z przepływką i według elektryka z serwisu "bosch" ,da sie zamienić na siemens , ale trzeba zmienić soft w kompie, ale nie wiem czy on mnie poprostu nie ciągnoł za portfel. sprawdz jeszcze sonde lambda.

sonda lambda raczej odpada to przeplywka bedzie bo auto mi strzelalo na gazie i rurka wypadala,takie strzaly ze ojoj ale lambde sprawdze tez jak do kompa podepnie mechanik.I jak zrobie dobrze jazde na benynie na sekwencje robie.PAMIĘTAJCIE NIGDY WIECEJ 320 NA ZWYKLEJ INSTALACJI !!! NIGDY.A ma ktos moze wiedze gdzie moga przeplywomierze jeszcze uzywki byc oprocz allegro???

wyłącz zapłon i odepnij wtyczke od przepływki(silnik ciepły). odpal , jak obroty sie ustabilizują i zacznie równo pracować ,to masz pewnośc,że to ona, jak nie to sprawdz lambde, bo przez lambde też może kichać gaz.

szukam szukam i przeplywomierza dostac cos nie bardzo mozna ((

znacie moze gdzies na sladku mechanikow czy kogos kto moze posiadac spora ilosc uzywek itd jakies przeplywomierze??

rowniez szukam przepływki i mam pytanie czy obecna 280200205 moge zamienic na 280200201 badz 208200204 bo tylko z takimi sie spotkalem //m40 1,6 e36

a co... jebneło na gazie że taki popyt

Cytat:
2005-10-24 22:22:17, hz10 pisze:
a co... jebneło na gazie że taki popyt

jebnelo jebnelo, prznajmniej shoxowi

ja również mam problem z przepływką, beta pali jak smok,ma nierówne obroty i 0 mocy jak na 2,5.jak odłączę przepływomierz to obroty podnoszą sie i wyrównują,podłączałem do kompa i wykazało padniety przepływomierz.w środę będę miał już drugi z takimi samymi numerami jak ten co padł(nie jest łatwo załatwić)
jak by ktoś pytał to podmianka bosha na simensa nie wchodzi w rachubę nawet drugi bosh musi mieć takie same numery jakie widnieja na tym uszkodzonym.jak załoze to napiszę jaka różnica jest w jezdzie

zapytaj tego mechanika z serwisu bosch czy on zmienił sobie soft w mózgu bo chyba powinien a teraz druga uwaga siemens produkuje przepływomierze do bmw ???? ciekawe chyba raczej chodzi o rodzaj sterowania do 92 był M3.1 a potem MS 4O A WRACAJAC DO PRZEPŁYWKI JAKĄ WARTOSC POKAZUJE NA WOLNYCH OBROTACH?