MotoNews.pl

Dziwne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to moze być: jak jest zimny silnik to wolnych obrotów brak.A gdy silnik ma 90 stopni, w czasie drogi puszczając pedał dazu obroty są 1600 a nawet więcej.Coś jakby sie wieszały.Bo dłuzszej chwili spadną troszke.Co to moze być??Te obiawy są tylko na gazie.Gażnik regulowałem i jest ok.Z góry dzięki za odpowiedź

Myślę, że regulacjonko instalacji LPG rozwiąże problem.

podstawowa sprawa to stan filtrow powietrza, gazu, dalej swiece i przewody, jesli to wykluczasz to mozesz zabrac sie za regulacje, nie masz co jezdzic do gazownikow bo sam dasz rade to ustawic, silnik na okolo 3tys obrotow i zakrecasz sruba na wezu do momentu az obroty zaczna spadac wtedy odkrecasz o jakies pol obrotu i tak samo robisz z sruba na parowniku, dobrze jest tez nieco przyspieszyc zaplon, regulacja gaznika raczej niewiele ma tu wspolnego z jazda na gazie, mzoesz tez podniesc obroty taka srubka obok mechanizmu otwierajacego przepustnice, nie wiem jakie gazniki ma polonez ale w kazdym gazniku taka jest i nie jest to srubka od ustalania skladu mieszanki. a na benzynie dobrze ci chodzi?

[ wiadomość edytowana przez: fend18 dnia 2005-12-07 08:12:04 ]

Na bęzynie zdawało sie być ok.ALE WIELKIE DZIEKI FEND18 Poregulowałem samemu i chodzi ok.Na poprzednim silniku bylem raz na regulaci u gazowników i juz nie pojade.Na ciepłym chodził dobrze ale po nizej 90 stopni to porażka..Jestem początkującym "majsterkowiczem" przy LPG i ogólnie samochodzie i ta Twoja odpowiedź mi się spodobała bo była dosyć szczegółowa i zrozumiała jak dla takiego Amatora jak ja.Pozdrawiam również:"DANEK"