| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2007-08-30 15:39:24 Witajcie!
Czy rodzaj paliwa może mieć jakiś związek z uciekaniem płynu z chłodnicy? Prawie cały czas tankowałem na Neste i jak dotychczas nie miałem problemów. Niedawno uległem sile reklamy i zatankowałem 3x pełny bak BP Ultimate Diesel. Spalanie takie samo, silnik może pracuje troszeczkę ciszej i szybciej reaguje na pedał gazu. Ogólnie nie widzę skoku jakościowego wynikającego z różnicy w cenie od 20 do nawet 35gr/litr w porównaniu z cenami na Neste. Ale do rzeczy: zaczął mi znikać płyn z chłodnicy! 0,5l płynu dziennie po przejechaniu 150-200km. Czy zmiana jakości tankowanego paliwa może mieć z tym jakiś związek? Tymczasowo wsypałem do zbiorniczka pół fiolki uszczelniacza (srebrny proszek) i wróciłem do tankowania "normalnego" paliwa. Płynu przestało ubywać. -- Pozdrawiam Ryszard |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-08-31 08:07:26
Nie w takiej ilości mogłoby Ci uciekac trochę wiećej gdyby silnik zaczął się przegrzewać stale i notorycznie pracowac na ciut wyższej temp ale zmiane bys pewnie zauwazył po dłuższym czasie. Masz/mialeś gdzieś wyciek. |
Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2007-09-20 07:59:33
Absolutnie nie w takich ilościach
sam to wymyśliłeś czy ktoś ci podpowiedział? Podziekuj mu serdecznie na wszelki wypadek.
No to teraz czekaj na efekt zwrotny Uszczelniacze do chłodnic to ostateczność, trzeba było lepeij poszukać tego wycieku i naprawiac a nie sypać badziew do układu chłodzenia |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2007-09-21 14:39:11 Rozszczelnienie zlokalizowane: jakiś zawór za 180zł (z wymianą)
-- Pozdrawiam Ryszard |