[126] na starych świecach pali na nowych nie !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kłopot. może ktos miał taki prztpadek a mianowicie kupiłem nowe świece i nie gada a na starych pali bez problemu. Prosze o pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-12-12 15:12:01 ]

włórz spowrotem stare

może złe te świecei kupiłeś, bo są różne długości itd. sam nie wiem, ale jak pali na starych to zostaw stare (no chyba ze są w tragicznym stanie), jest taka zasada, że dzialających rzeczy w maluchu (i innych starych fiatach) sie nie wymienia

ja raz kupiłem swiece Bosh'a i lepiej na starych chodził niż na nowych...

ustaw odstęp na elektrodach dobry, sprawdz czy mają poprawną wartość cieplną czyli po prostu są to takie jak mają byćdo malca

Cytat:
ustaw odstęp na elektrodach dobry, sprawdz czy mają poprawną wartość cieplną czyli po prostu są to takie jak mają byćdo malca

dokladnie sprawdz jaką mają temperature pracy

jeżeli kupiłeś iskry to ustaw na nich prawidłową przerwę, jeżeli kupiłeślepsze świece to może się okazać ze będziesz musiał je zmienić bo do naszych fiatów zagraniczne i droższe nie zawsze oznacza lepsze.

Cytat:
2005-12-10 12:40:37, kaza pisze:
włórz spowrotem stare

Ty sie kazmirz nie smiej

Padl mi w poprzedni wtorek malec, okazalo sie, ze padly tez swiece w silniku. Nowe tez wysypaly sie od razu
takie badziewie teraz robia

No teraz takie badziewie robia, ze nie ma co zmieniac na nowe.
Ja wszystko zostawiam stare, np. olej od nowosci mam ten sam

Bart to może się skusisz na powietrze do kół z 77 roku
Mamy takowe z JackiemS na składzie i handlujemy

Mam nieszczelne wentyle no ale co sie dziwic, zaczely przepuszczac ze starosci

Cytat:
2005-12-12 16:01:28, Wujek-Kajtek pisze:
Bart to może się skusisz na powietrze do kół z 77 roku Mamy takowe z JackiemS na składzie i handlujemy

zimowe czy letnie ?

jezeli kupiles iskry to jest cos takiego mozliwe ,kiedys tez ten temat przerabialem,wymien w sklepie na kolejny komplet

Cytat:
2005-12-12 16:58:51, mysza127 pisze:
jezeli kupiles iskry to jest cos takiego mozliwe ,kiedys tez ten temat przerabialem,wymien w sklepie na kolejny komplet

A najlepiej na NGK VL-2 - niezawodne
Piotrek.

Prociem bardzo : wyszukiwareczka

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2005-12-12 17:04:45 ]

Cytat:
jest taka zasada, że dzialających rzeczy w maluchu (i innych starych fiatach) sie nie wymienia

o tak...i to nie dotyczy tylko maluchów.juz nie raz sie o tym przekonalem.sprawdz te swiece poza cylindrem,tzn.odpal malucha na jednej albo po prostu zakrec nim,tylko przyloz nowa swiece do masy i zapnij do niej jeden z kabli wn.jak przekrecisz silnikiem to przylozona do masy powinna dawac iskre