Jakie żarowki H-4 czy H-7 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

jakie żarówki będą lepsze do mojej Toyki E9 H4 czy H7 ?

Pozdrawiam.

takie jak w specyfikacji, inne po prostu nie będą pasować, a nawet jak Ci się uda je zamontować, to będą miały zupełnie inną ogniskową, co zaowocuje np tym że Ty nie będziesz nic widział, a Ci z przeciwka tylko Twoje światła jarające im po ślepiach

Zarowki H7 zakladamy tylko do lamp z gladkim szklem, a H4 do zwyklych lamp starego typu czyli takie jak w twoim aucie. Zreszta napewno masz napisane na gorze reflektora jakie zarowki stosowac. H4!!!!

dzięki za pomoc zakladam h4

Pozdrawiam.

No mam Ave z 97,klosze ma jak najbardziej z wytłoczonym wzorkiem , a nie gładkie, a mimo tego potrzebuje żarówek H7....

Nie znam sie na tym ale patrzac sie na lampe starego typu (np z Cariny) i na lampe z AVE, widac ogromne roznice w ich konstrukcji. Klosz lampy z cariny jest caly w roznych przetloczeniach (i on wlasnie wymaga H4), a lampa Ave ma tylko kilka kresek a reszta klosza jest gladka. Zapewne roznice sa tez w grubosci i rodzaju materialu z ktorego zostal wykonany klosz. Zreszta wstawie fotki.

Ave

Cari

Niestety nie jestem wstanie tego wytlumaczyc.

Poprostu mają być takie jak przewidział producent

Cytat:
Niestety nie jestem wstanie tego wytlumaczyc.

- wygląda to tak, że jeżeli odbłyśnik jest półokrągły to coś musi rozpraszać światło - stąd różne "wzorki" na szkle. popatrz na odbłyśniki w nowych autach, gdzie jest gładka szyba - są po prostu zupełnie inaczej skonstruowane i one przejmują funkcję rozpraszającą. to tyle, żadnej magii tu nie ma... no, są jeszcze soczewki, ale to już wyższa szkoła jazdy rzadko dostępna w Toykach