| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-01-04 12:05:56 znam magików Auto-Service Tłumiki" Janusz Kokeli
01-267 Warszawa, ul. Jana Kazimierza 61 - woj. mazowieckie tel. 022 836 19 70 - robiłem u nich łącznik elastyczny (szybko tanio- w cenie samego łacznikaw sklepie był montarz), w tym czasie dopasowywali jakies tłumiki do innych aut robią to długo i mają zwykle robote wygląda na to, ze są ok. Zadzoń sprawdź wydaje mi sie ze cos dobiorą. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-01-06 12:00:44
??? drugi katalizator? hmm no sądziłem ze jest jeden praktycznie zespolony z kolektorem stojący pionowo... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-01-06 14:08:58 aaaaaaaaaaaaa hehehehe no kumam teraz sory źle czytam
problemem moze być ciśnienie w układzie wylotwym i przeniesienie go dalej moze niexle narozrabiać w warunkach dla silnika. Nic mi się nie działo takiego żeby dłubać przy kacie więc staram się nie martwić na zapas, sonda jest zaraz za nim .... |
PGR HF MEMBER Lantra warszawa | 2006-01-12 09:47:44 Witam,
Czyli jeżeli przebieg 140 tys. to katalizator do wymiany ? Co w zamian? Bo słyszałem że kupno nowego to wydatek że 400 zł. Czy bez katalizatora spaliny będa badrdzo złe? Zwłaszcza chdozi mi o spaliny na LPG. Będę wdzęczny za sugestie. PZDR PGR |
JerryP HF MEMBER Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2006-01-15 23:04:48 Przebieg ma niewielkie znaczenie, mój hultaj ma już ok. 200kkm i oryginał katalizator choć dwa razy dostał w d.. przez padniętą uszczelkę głowicy. Tylko że woda ma mniejsze znaczenie a duże np. ołów lub gdy nie pali na jednym cylindrze i mieszanka nie spalona trafia do kata znacznie zwiększając jego temperaturę.
Pozbawienie katalizatora może mieć wpływ na jakość pracy choć znam kilka osób które tak jeżdżą. Komputer może dostawać inne impulsy i głupieć. Kiedyś np. do polonezów GLI (wtrysk jednopunktowy) były epromy - kości do kompa dostosowane do auta bez kata. |