MotoNews.pl

Prosze o ocene. Świece.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem po wymianie świeczek na nowe i korzystając z okazji zrobiłem fotki starych. Prosze o ocene co o nich sądzicie. Stopień zużycia i wogóle. Podobno po tym można silnik ocenić...
Fotki świec po kolei itak ja były wkręceone w silnik, patrząc z przodu auta od lewej do prawej:

ps. Wielkie podziękowania dla żeberka za pomoc w wymianie i użyczeninie nażędzi

tylko ta nie było potraktowana WD40 przy odkrecaniu:

nikt siem nie znaju , no nic w późnije przypomne moze będzie ktoś bardziej doświadczony że tak powiem

wypalone nie sa wiec cewka dziala prawidlowo, sadzy tez za wiele nie widac to tez dobrze jedynie ten bialy nagar chyba nie jest wlasciwy ale to pewnie raczej wina paliwka -ale ja sie nie znam

Cytat:
2005-11-26 23:13:32, borys pisze:
wypalone nie sa wiec cewka dziala prawidlowo, sadzy tez za wiele nie widac to tez dobrze jedynie ten bialy nagar chyba nie jest wlasciwy ale to pewnie raczej wina paliwka -ale ja sie nie znam

spx. dzięi za opinie. zawsze to coś
ps. co do białego nagaru to znalazłem takie opis świec z fotami i tam właśnei jako dobre były te z nagarem dlatego wole popytać

up, UP

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-11-28 09:13:27 ]

UP...

Twoje świece według mnie nie wygladają źle, ale ten nalot biały to jakiś siarczek...miałem coś takiego jak było dużo wilgoci w mieszance paliwowej...

Wiec jest dobrze Twój escorcik dobrze spala a ten biały nagar to za dużo siary w paliwie...nie tankuj tam gdie taniej o grosz bo to na dłuższa mete sie nie opłaca
PS. widać że nie masz LPG

Cytat:
2005-11-28 14:51:34, miceeek pisze:
Wiec jest dobrze Twój escorcik dobrze spala a ten biały nagar to za dużo siary w paliwie...nie tankuj tam gdie taniej o grosz bo to na dłuższa mete sie nie opłaca PS. widać że nie masz LPG

Tankujem zawsze na ORLENIE hehe teraz widać co tam leją..

al LPG już jest. i nowe świeczki do niego ...