MotoNews.pl
9 Jak często wymieniać świece i przewody WN??? (111038/45) - NT

Jak często wymieniać świece i przewody WN???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie jak wyżej. Dodatkowym problemem jest, że nie wiem kiedy poprzedni właściciel to zrobił... Po czym wiadomo, że już czas to zrobić??

Witam!
Masz tylko Pb czy LPG również?

przewody co 150.000 a swiece chyba co 40.000

A ja w probe zmieniam co 15 tyśków cały komplet (do V6 to 500Pln)...

Jeżeli masz świece Motorcrafty Platinum i nie masz gazu to można na nich bujać 100 000 km

No właśnie nie wiem jakie są świece i kable i kiedy były wymieniane, bo autko jest ciągnięte z Niemiec. Stuknęło mu 150 kkm i nie wiem czy już nie czas na wymianę. Tym bardziej, że przykładam się do założenia LPG.
Jak rozpoznać, że pora na wymianę tych elementów?
Jak często ASO wymienia na przeglądach??

to wymien komplet przy zakladaniu gazu , najlepiej na oryginaly MC

jeżeli przymierzasz się do założenia gazu to nie masz co się zastanawiać, gazownik odrazu będzie kazał ci to wymienić

koszt /świece i przewody/ motorcrafta to około 190zł

Jak świecą przewody w nocy przy wysokich obrotach, to czas już je zmienić. Można spryskać je wodą z butelki np po płynie do mycia szyb i zobaczyć, co dzieje się z obrotami. Ja wymieniłem od razu jak tylko kupiłem i wcale się nie zastanawiałem. Koszt to 60świece (NGK-V) i 75 przewody (jan-mor). Przy LPG musisz mieć przewody i świece w idealnym stanie...

a warto inwestować w świece MC specjalne do LPG? Koszt to 30 PLN/szt. czyli dwa razy więcej niż piszecie.

Cytat:
Jak świecą przewody w nocy przy wysokich obrotach, to czas już je zmienić. Można spryskać je wodą z butelki np po płynie do mycia szyb i zobaczyć, co dzieje się z obrotami. Ja wymieniłem od razu jak tylko kupiłem i wcale się nie zastanawiałem. Koszt to 60świece (NGK-V) i 75 przewody (jan-mor). Przy LPG musisz mieć przewody i świece w idealnym stanie...

surec dobrze gada