| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-21 22:47:05 Ja bym się przejechał z laptopem i sprawdził co dokładnie dzieje się z czasami wtrysku po tym przełączeniu na gaz przy zimnym silniku. |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-22 13:27:04 Skoro myślisz o wymianie świec to może od razu powiedz w jakiej kondycji są te świece oraz kable WN, cewka zapłonowa... |
![]() Rafalb33 Honda Civic Coupe Jaworzno | 2005-11-29 13:41:01 Mialem identyczna sytuacje w swoim samochodzie mam ta sama instalacje.Czy mialaes tak od samego poczatku czy dopiero po jakims czasie??
U mnie problem rozwiazal sie po tym jak wykrecilem wtryskiwacze od gazu i wlozylem do miski z nafta zeby sie odmoczyly i w tym samym czasie przeczycilem filtr gazu.Filtr gazu to taka okragla wkladka srednica oklo 3 cm i grubosci z 2 milimetrow a pod nia jest taka jakby sprezynka metalowa bardzo poskrecana przedmuchaj to wszystko powietrzem , u mnie bylo tam bardzo duzo syfu po pol roku jezdzenia. |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-11-29 19:27:31 witam, pi3s - nie wkurzaj sie na instalacje ale chyba pomysl o zmianie gazownikow - na 100% wina lezy w nich. ja mam kolejne auto na gazie i poprzednie auto na gazie nie do konca jezdzilo i zmienilem auto wraz z warsztatem i teraz jest miodzio. pozdrawiam |
__Robert____ Ford Scorpio Szczcin | 2005-11-29 21:43:35
Dokładnie |
pi3s Wrocław | 2005-11-30 11:04:10
zrobilem diagnostyke zaplonu i wyczyscilem silniczek krokowy i od razu jest lepiej. Jeszcze cos mi sonda lambda wariuje albo uklad wydechowy jest nieszczelny - na pomiarze wyszlo 3,35 % tlenu a powinno byc 0,5 %. Gazownik jest raczej dobry, chociaz troche opryskliwy. Odprowadzilem dzisiaj samochod do warsztatu BMW.. poczekamy, zobaczymy.. narazie jestem dobrej mysli. pozdrawiam |