Oma B z 98 automat i check...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witka, mam takie pytanko czy w omie b x20xev automat z 98 r. to normalne, że po uruchomieniu nie zapala się check w wyświetlaczu? wogóle się nie zapala, sprawdzane TECHem 2 i nie wykrył żadnych błędów w samochodzie. Jak miałem za mało płynu w chłodnicy to się włączał ale po napełnieniu zbiorniczka czujnik i tak był zablokowany to mi się ciągle te ostrzeżenie o małej ilości płynu włączało i check, to wyciągnąłem kabel od czujnika i z mostkowałem go. Od tamtej pory nie mam alarmówi no i ten check się nie zapala. To normalne?

no ludzia, nie ma nikogo kto mógły mi odpowiedzieć? krótkie pytanko: zapala wam się check jak uruchamiacie auto lub w czasie jazdy? ale ten w wyświetlaczu koło zegarka i pytam o wersję z automatem bo w archiwum to widziałem ale w manualu to wiem że się zapala dopuki nie naciśnie się hamulca.
To więc jak zapala się czy nie?

Nie zapala sie!!!

On tylko swieci jak cos jest nie tak z autem! Ja mam X30XE FULL

Automat nie ma nic do tego. Chyba ze w manualu jak piszesz

U mnie w automacie gasnie dopiero po odpaleniu silnika i po nacisnieciu hamulca.

Cytat:
2005-11-24 21:32:29, marian_ek pisze:
U mnie w automacie gasnie dopiero po odpaleniu silnika i po nacisnieciu hamulca.

Na pewno?

Ja jak zapalam, to tylko pojawia mi sie napis "Bremslicht Prufung" bez CHECK.

A jaki macie rok auta ?

koliberk

no u mnie jest też tak jak u ciebie czyli wsio ok !

Tee, Twister31, dlaczego nie masz w profilu zdjec auta ??

koliberk heh bo auto mam od niedawna a cyfraka to SEE nie kupiłem jeszcze, ale dobry pomysł pożyczę od kumpla i wypstrykam i się pochwalę

Cytat:
2005-11-24 23:26:28, Twister31 pisze:
i się pochwalę

Noo.

u mnie zapala sie po przekreceniu kluczyka i gasnie po wcisnieciu hamulca,

2.5 97r

czyli manuale mają jednak inaczej, bo ten check czeka na wciśnięcie hamulca by sprawdzić czy światła stopu się palą

Ja mam ASB i jest u mnie jak u superbastka - zapala sie po przekeceniu kluczyka i gasnie po nacisnieciu hamulca.
Auto jest z 96 roku.

Na kompie zapala mi się info po angielsku z prośba o naciśnięcie hamulca. Gdy to zrobię wszystko gaśnie.
Check zapalał mi się tylko z komunikatem błędu np. automatic gear box.
Omesia 2.5 V6 automat

U mnie przy automacie pali się check do momentu naciśnięcia hamulca, a na kompie nie ma żadnego info, MV6 97r

to by znaczyło, że coś się zmieniło w 98 r.