Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() katano81 SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara - była warszawa | 2004-07-18 00:46:30 Wpadłem na pomysł przy okazji małych prac w środku żeby odświeżyc troche plastiki..
Czy ktos może malowal spreyem deske rozdzielczą , ewentualnie jakim kolorem i jak to sie trzyma, bo ten kto wymyślił kolory tej deski i wykonanie chyba był pijany a lata zrobiły jeszcze swoje. Co do nabłyszczaczy do kokpitu to juz przetrenowałem ten wontek i wszytsko jest tłuste także odpada ( i kóż się lepi) Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedz.... ![]() |
ryzu91 21072-poszła na żyle ... Mielec | 2004-07-18 03:40:44 Sa specjalne spreje do plastików kture czymają sie super polecam spreje z motipa.Ja osobiście zanim sie dowiedziałem o nich to malowałem olejną trzyma się do dziś. pozdrawiam. |
![]() Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-07-18 09:23:29 Ja przecieram szmatka po plaku i potem raz na dwa trzy dni i wyglada spoko.Nie maluje bo bedzie wyglądało jak bedzie wyglądało uważam że ten materiał z dechy nie nadaje sie do malowania chyba że mowa o plastikua a nie o elemencie piankowym |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-07-18 15:33:57
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ksyniu3 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara/ Felicia ... Gąsocin | 2004-07-18 22:47:59 a może jednak ktoś wie jak można tanio przeprowadzić renowację zderzaków ??? plizzz pomóżcie !!!!!!! |
![]() katano81 SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara - była warszawa | 2004-07-19 16:03:32 Ja swoje zderzaki umyłem porządnie proszkiem w żelu a później wypastowałem je specjalnym mleczkiem do zderzaków które daje połysk i od razu wygladają jak nowe.. Naprawde efekt jest super |
![]() katano81 SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara - była warszawa | 2004-07-19 16:06:37 Wpadłem jeszcze na taki pomysł żeby nakładke deski rozdzielczej wyczyścić z tego plastiku który jest na nia przyklejony i ładnie ja zmatować żeby nie odbijała światła. Goła blacha napewno ładnieby wyglądała i pękała. Jak porwe sie na ten czy to odezwe się jak to wyszło ... |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-07-19 16:07:02 Katano! Mały OT: Mam nadzieję,że znajdziesz czas jeśli będzie jakiś spot warszawski! Chyba jeszcze nie byłeś na żadnym! ![]() |
![]() Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-07-19 17:24:24 Katano mam nadzieje że ci wyjdzie ten pomysł szczególnie że nakładka w samarze ma bardzo dużo pianki jak bedziesz chciał ją zedrzeć juz zaczynam ci współczóć.Pianke trzebabyło nakładać jakąś bardzo gestą bo zwykła nie wytrzyma jest za zadka tak to nazywam chodzi o konsystencje po stwardnieniu.A blache dać podziwiam ja bym sie sklaniał do jakiejś madery delikatnej bardziej materiał niz metal.Jestem bardzo ciekawy jak mogłoby to wyglądać.Nakładke swoja usunąłem już dawno mam teraz inną kupioną z deską tamta była w opłakanym stanie.Minął mnie ostatnio w Bialym chlop wersją samarki baltic fajną miał deske w srodku troszke inny kształt |
![]() drvampire SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Kraków | 2004-07-19 21:20:36 ja wyczyściłem czyli umyłem zderzaki, a następnie psiknąłem je specjalnym niedrogim 9 zł sprayem do zderzaków co spowodowało, że zderzaki sciemniały, znikły małe plamy i zarysowania. |
![]() ksyniu3 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara/ Felicia ... Gąsocin | 2004-07-20 20:16:37 dzięki za poradę mam teraz troszke wolnehgo to chyba czas się tym zając żeby moja ładna była piękna ![]() |
![]() Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2005-11-17 13:20:48 WItam chciał bym sie dowiedzieć czy ciężko jest sciągnąć deske rozdzielcza w samarze, msze ja sciągnać ponieważ mam zawalone wloty powietrza, auto mi nie grzeje i na zime chce to zrobić , jesli sa jakieś problem to poprosze o podpowiedz. DZIEKI I POZRAWIAM |
![]() Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2005-11-17 14:28:27 a chodzi CI o książke ta co był na klubowej , tzn. instrukcja Łady Samary czy jakaś inna???? ja mam tylko taką |
![]() Adik20 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara/Opel Vec ... Pawłowice/ Rybnik | 2005-11-17 18:45:56 Dzięki za pomoc, auto nie grzeje, dmucha elegancko, wiec mi sie wydaje ze zawalona jest nagrzewnica tylko nie wiem czy w środku kamieniem z wody, jakimś syfem czy leża na niej jakieś smieci i nie przepuszcza cieplego powietrza, chce to zrobić bo niby samary dobrze grzeja, wkoncu robione były na zimne warunki , a moja jak na złość źle grzeje. |