Nie moge otwożyć bagażnika,z auto zrobił mi sie maluch !!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie jak wiadomo kupując tanio auto godzimy sie na pewne niedogoności związane z stanem technicznym auta ,ja kupiłem mojego RS-a z uszkodzonym zamkiem klapy tylniej (poprostu nieda sie otwożyc wogóle klapy) i teraz stąd moje pytanie jak ten bagażnik otowożyc bo narazie mam mocnego Malucha a nie kompakta , prosze o jakies sugestie jak ten bagażnik otowrzyć dodaje iż ozywiscie bagażnik jest otwierany mechanicznie na linke od srodka

jak bedziesz w wawie to podjedz to ci otworze :d

a w bagazniku trup

albo masz przemycana kokaine w bagazniku jezdza za toba i czekaja az otworzysz klape i wtedy bedziesz mial klopoty

Jeżeli bardzo ci zależy to podjedź do jakiegoś warsztatu z serii auto hol który również zajmuje się awaryjnym otwieraniem. Za otwarcie auta z dojazdem biorą od 70 - 100pln Jak sam dojedziesz może za 50 ci zrobią

No ale do żeczy panowie ja naprawde mam z tym spory problem i prosze o konkretne wypowiedzi

a cos jest z zamkiem np nie da sie przekrecic kluczyka czy cos innego
ja mialem problem z zamkiem w kombi zalalem dobrze zamek WD-40 poczekalem troszke i zamek dziala do tej pory

zawsze mozesz załadowac bagażnik od srodka, kładąc siedzenia, nie wiem czy tak bys tez nie otwarł zamka, rozbierajac klape od środka od strony bagażnika! Pomysl nad tym...

A ja się ciągle upieram, że moja jest konkretna.

Jeśli masz uszkodzony zamek i nie pomagają chałupnicze metody, pozostaje tylko awaryjne otwieranie. Tu masz 2 możliwości
- tak jak to robią "chłopaki od radii" Wbić śrubokręt w zamek i metrową przedłużka połamać zapadki.
- pojechać to zakładu gdzie otwierają auta

Problem z klapą kuzyna (RSsika) jest taki, że wogole kluczyk nie chce wejść. Jakby wszedł od środka do bagażnika to da to coś? Ewentualnie gdyby przełożył zamek od MK6? Chyba inny jest, co?

100zl za otwarcie klapy ? No Fucking Way . . . przciez to latwizna . . wlazisz do srodka /do bagaznika/ odkrecasz oslonke, puszcz od razu metalowy bolec, potem odchylasz taki . . . Cycek i klape masz otwarta. Potrzebujesz jedynie torx'a do odkrecenia srubek od srodka i czegos dluzszego zeby ten cycek odchylic . . .

Nawiązując do tytułu postu, gorzej niż maluch, bo maluch to ma bagażnik z przodu, a w RSie jest tak upchany silnik ze nawet kubusia nie byłoby gdzie wsadzić

Prawdopodobnie masz klapę za mocno wciśnięta, albo źle ustawione odbicia klapy (te takie gumowe korki wkręcane na bokach klapy. Musisz położyć siedzenia i dostać sie od wewnątrz do środka bagażnika. Jak juz będziesz w środku to odkręć dwie skruby trzymające uchwyt zamka (ten w który wchodzi zapadka zamka klapy). Właściwie to samo poluzowanie ich powinno pomóc. Jeśli za pomocą wajchy od strony kierowcy nie możesz otworzyć, to wsadź palec po poluzowaniu od dołu zamka i tam pod uchwytem powinna być sprężyna. Po jej odciągnięciu jej powinien sie otworzyć. Miłej zabawy

dziękówka za rady zaraz schodze do śmierdzącego gazem garażu i zabieram sie za moją trupiarnie