Duże spalanie Golf III

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, mój golf III silnik 1,8l 90 KM w którym zainstalowałam gaz (autronik II gen.) gazownik źle podłączył kabelki i auto spalało jednocześnie gaz i benzynę efektem były czarne opary i czarna sadza z rury wydechowej, po ponownym już dobrym podłączeniu okazało się (oczywiście u innego gazownika), że sprawna przed montażem instalacji gazowej sonda lambda jest na wykończeniu, a samochód pali od 15 do 18 litrów gazu. Co robić jaka jest przyczyna tak dużego spalania

Wydaje mnie się że to właśnie ta sonda lambda którą masz na wykończeniu wyzioneła ducha

a jaką sondę lambda najlepiej zamontować i ile to może kosztować?

Najlepiej jak byś kupił sonde Boscha albo NTK. Ja ostatnio wymieniałem u siebie w uniaku na Bocha. Zapłaciłem 200zł. Wydaje mnie się że to przystępna cena jak za sonde Boscha

witam.
Po jakim przebiegu ta sonda bo mozna ją jeszcze uratowaćź.

Samochód ma przejechane 200000 tyś. przynajmniej tak było na liczniku, gdy go kupowałam, a ile ma sonda któż to wie??? A jak się ratuje sondę, bo mój gazownik póki co przerobił instalację z II gen. na I gen. czyli coś wyjął coś dołożył i kazał szukać sondy(sam proponował za 190 zł, ale na allegro widziałam za 85 zł tylko czy będzie pasować

A jakiej firmy jest ta sonda którą zaproponował ci gazownik. Bo jak to jest oryginalny BOSCH to cena jest bardzo przystępna, no chyba że to sonda na allegro to też BOSCH

Właśnie zamówiłam na allegro za 79zł niby nową orginalną sondę uniwersalną BOSCHA jak przyjdzie to podzielę sie spostrzeżeniami. Mechanik twierdzi, że jak kolor kabelków się zgadza to pasuje zobaczymy, ale póki co przebicie w cenie jest duże.

[ wiadomość edytowana przez: M-R-A dnia 2005-12-05 19:08:53 ]