| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-12-02 10:40:55 Jest taka rada najprostsza.W dolocie powietrza masz wsadzony mikser pewnie z gardzielą o bardzo małej średnicy.Ona Ci tamuje przepływ powietrza,ale LPG II generacji na tej zasadzie działa.Poprostu to chwilowo wywal,zobacz,czy astra dostała kopa,a dostanie napewno.Ja przy oszczędności chwilowo 3zł na 100km zrezygnowałem z jazdy na gazie,bo na benie szwankowało,był brak ssania na zimnym i osiągów.
Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-12-02 10:55:10 ] |
Kryspin Carina Płock | 2005-12-02 15:38:11 matyjasek zrób tak jak radzi faworyt. Wyjmij mixer pojeździj na Pb. Wypadało by też wykasować techem błędy z kompa bo jak znam opla to troszkę ich ci się w kompie namnożyło, np. z wtryskiwaczy itd.
Auto powinno wtedy wrócić do normy i kondycji w jakiej było przed instalacją instalacji LPG. |
faworyt Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-12-02 19:08:14
Żeby na benzynie jechało,to dać większy mikser,ale gaz wtedy musisz doregulować do większego miksera,znajdź gazownika,co Ci to zrobi dobrze.A mozesz takiego nieznaleść,bo dużo z nich mówi,ze "tak musi być proszę pana" ....no fakt ,bo tak jest,bo tak się montuje ,ale jedno auto traci więcej ,drugie mniej.Moje przykładowo ,po dwukrotnym zmniejszeniu przelotu powietrza traci nieraz ssanie na zimnym silniku na benzynie,szarpie ,ze ujechać nieidzie czasami na ulice.Z 60mm przepustnicy mam zrobione 32mm miksera,bo ja wiem ,czy to dobrze?Na gazie jedzie,ale jak tylko dojdzie do 4.5 tys.obr,to zaczyna słabnąć i to odczuwalnie.No cóż ,czyżby taka cena gazu?? |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2005-12-03 00:38:54 Witam.
Propponuję mixer linearny lub soniczny i strojenie na hamowni podwoziowej. |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-12-03 21:01:37 A ja proponuje zalozenie wtrysku gazu bo wyjdzie chyba taniej niz cigle pomiary i strojenie na hamowni. |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-12-04 13:44:21
A jaka jest orientacyjna cena takiego miksera? |