MotoNews.pl
5 [126p] Mój zabytek po pierwszym remonciku (126551/0) - NT

[126p] Mój zabytek po pierwszym remonciku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że ostatnio wreszcie mam trochę czasu żeby się zająć moim Maluchem, a dodatkowo z powodu zimy i łysych Passio z przodu postanowiłem oddać autko do zaufanego mechanika na pierwszy po zakupie mały remont. Auto było 3 tyg. nie ruszane, odpaliło za 3cim razem

Zleciłem naprawę zwrotnic (myszkowal na drodze okropnie no i bez sensu było zakladanie nowych opon), zlokalizowanie miejsca wycieku oleju no i ogólnie zrobienie rzeczy które niedomagają.

Tym sposobem wymieniono pół przedniego zawiasu- regenerowane zwrotnice, śruby mocujące resor i nakrętki były jakimś totalnym "hendmejdem" poprzedniego wlasciciela, przy okazji wymieniono też wahacze no i ustawiono geometrie oraz założono oponki D-124 nabyte od kolegi Pat_kdb .
Główną przyczyną wycieku były jakieś nieszczelności na "lizaku" (dobrze pisze??) i osłonie od skrzyni biegów, elementy te też wymieniono. Jeszcze cośtam majster podłubał przy poduszkach pod silnikiem i paru drobiazgach. Całość operacji zamknęła się w kwocie 400 zł Mało to chyba nie jest ale cóż...

Z okazji Mikołaja Maluch dostał prezent - uszczelki z klinem - nabyłem je od kolegi piter_s1 . Czekają na założenie, ale nie wiem czy bawić się w to samemu czy podjechać do jakiegoś "szpeca" bo podobno łatwo wyciągnąć ale gorzej założyć spowrotem .

Ogólnie jak na razie to mam z tego autka samą radość, oby tak było jak najdłużej

Troche fotek:

Zawiecha prawa

Zawiecha lewa

To tamto przy skrzyni

Prawa oponka prawie nówka, lewa troszke gorsza ale może być

Tu zakupione uszczelki, stan całkiem całkiem

I takie sobie dwie zimowe fotki

Pozdrawiam!!

Szkoda że nie dało sie zobaczeć maluszka, no ale masz racje, w taką pogode nie warto wyciągać bestii z garażu
Będzie jeszcze okazja żeby go zobaczeć, także sie nie martwie, miłego użytkowania uszczelek

hehe dile uszczelkowe;p

sie nie odzywaj żeś mi takie uszczelki opchnoł...

Podoba mi sie z zewnatrz
Aczkolwiek skrzynia troche zarzygana olejem

Cytat:
skrzynia troche zarzygana olejem

Jak w każdym bobie No ale ogólnie to miodzio

Cytat:
Aczkolwiek skrzynia troche zarzygana olejem

na pralke se przyklej

A na serio- no przy okazji trzeba to bedzie umyć, teraz juz tak nie powinno rzygać

To ja ci jeszcze ręce dowalę...

Hehe, wiedzialem ze tak ktos napisze, prosze bardzo

Cytat:
2005-12-07 14:51:07, Angus pisze:
No ale ogólnie to miodzio

Miodzio to będzie Twój jak skończysz

BTW- bywałem w Kutnie regularnie kiedys

Cytat:
2005-12-07 14:56:04, bart322 pisze:
Hehe, wiedzialem ze tak ktos napisze, prosze bardzo

A ja nie moglem jpega znalezc, dzieki

Kiedy ja go skończę...