Civic 1,6 SOHC VTEC przeróbka na gaz.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam przymierzam sie do zakupu tego samochodu w ciagu najblizszych 2 tygodni.Silnik 1,6 SOHC VTEC 125km.
NIgdy wczesniej nie mialem japonca.Jak zachowuje sie ten silnik na gazie.Chodzi mi o sekwencje szkoda takiego auta dlawic 2 generacja.Czy mial ktos taki silnik na gazie jak sie to sprawuje, jakies sugestie opinie.
Chcialbym załozyc do niego instalacje Autronic Mistral, mam taka w reno i jestem bardzo zadowolony.
I kolejne pytanie gdzie na slasku mozna zalozyc taka tanio??
Pozdrawiam Rafal

Widze ,ze chyba nikt nie mial stycznosci chyba z lpg w tym silniku.
To chociaz powiedzcie gdzie mozna tanio zalozyc Autronic Mistrala na slaski i za ile plus minus??

Witam.Jeśli chcesz koniecznie MISTRALA to załóż gdzie montowałeś do 1 auta. Z tego co wiem to nie jest na Sląsku zbyt popularna instalacja.
Ale także w duzo mniejszych kosztach możesz założyć np. inst. BRC, Landi-Renzo, DIEGO, STAG 200, i inne.
Lub 5 generację z ciekłym wtryskiem gazu w coraz zmniejszającej się cenie. Ale już przy tej instalacji nie ma żadnych spadków mocy a nawet może być mocniejsze na gazie niz na benzynie. Sprawdzamy to na hamowni podwoziowej.

Dzieki.NIestety tam gdzie montowalem 1 instalke nie moge z pewnych wzgledeow.
Ile u was w jastrzebiu kosztowalo by zalozenie jakiejs rozsadnej instalacji??Na 5 generacje raczej szkoda mi kasy.Samochod bedzie z 95r wiec nie bede ladowal tyle w instalke.ponad rok temu udalo mi sie zalozyc do mojego samochodu za 3300 mistrala byla to raczej niezla okazja.