Problem z BRC!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
posiadam toyote 4 runner 3l V6 cyl.
postanowilem zamontowc instalacje gazowa (w maju tego roku) no i jak pomyslalem tak tez zrobilem.instalacja BRC Sequent.auto od sego poczatku dziwnie sie zachowywalo problem z ustawieniem...panowie uznali ze zmniejsza wtryskiwacze bo auto dostaje za duzo gazu...zmienili na najmniejsze jakie sa dostepne(spalanie 17l/100km),zrobilem na gazie nie cale 300km auto fatalnie pracowalo(ale tylko 300km pozniej juz nie)...kolejna wizyta u majstrow-panowie okreslili ze sada jest walnieta i trzeba ja wymienic oki zakupilem i ... nic to nie dalo... to panowie okreslili ze pobiera 2 paliwa jednoczesnie bezyne i gaz...to odcieli pompe paliwa(jest elektryczna)dokonali regulacji przy pomocy laptopa-robie 300km i nic to nie dalo... zamontowali elektrozawory na przewodach paliwowch...nic nie dalo - dalo to ze na lawecie auto przywiozlem do nich(nie moglem odpalic ani na gazie ani na bezynie) i poszedl komputer...dobra wymiana po 2 tyg.(bo tyle czekalem na nowy komputer)...robie 600km i znowu komputer siada... to panowie zmieniaja wiazke elektryczna i komputer,cos jeszcze powiedzieli o emulatorze ze jakas dioda sie odlutowala czy cos takiego...po wymianie panowie robia miom autem 300km i oddaja mi auto wieczorem(odwiozlem majstra do domu) natepnego dnia znowu to samo siada komputer...kolejny pomysl moze pod maska jest za goraco i instaluja komputer pod fotelem...robie ponad 1000km i co???? to samo siada komputer!!!!!

pomocy jesli ktos ma jakis pomysl lub moze zaproponowac jakas instalacje ktora bedzie chodzic w tym aucie to prosze o informacje!!!!

wniosek przeciez jest prosty jest gdzies zwarcie, zamiast jezdzic do gazownikow jedz do dobrego elektryka, mam nadzieje ze obciazasz ich kosztami bo to co napisales troche kosztuje, a to jest ich wina ze nie potrafia czegos zrobic placisz za to zeby to dzialalo a nie ze oni pol samochodu Ci wymienia bo nie wiedza co jest, albo zamiast do elektryka jedz do porzadnego gazownika, albo niech ci wymienia cala instalacje na nowa ja bym nie odpuscil

witam dzieki za "nius"
co do sciagniecia instalacji tak to juz zostalo ustalone ze tak zamianana na Landi Renzo w innym warsztacie.
panowie od BRC okerslaja ze jest wszysko ok i ze nie ma mozliwosci o zadnym spieciu, dwa okeslili ze jak matowali instalki do mercedesow to byl podobny efekt i wtedy dostali od czakramu(ponoc przedstawiciel BRC na polske)mocniejszy komputer i auto dziala.
co do kosztow to juz ich sprawa a moja sprawa to warunki gwarancji.
i sprawny towar ktory zakupuje oraz pzecyzyjnie zalozony.
cala instalacja nie kosztowala 1000zl tylko prawie 6000zl.

co do zwarcia
po kazdym walnieciu komputera panowie wyciagali bezpieczniki z instalacji!!!jest to wazne!ale instalacja i tak pobierala prad...w aucie mam przelacznik bezyna gaz oraz diody sygnalizujace ilosc gazu w zbiorniku...efekt poboru pradu zauwazylem wieczorem, podczas wonych obrotow wszystkie diody zazyly sie prawie nie zauwazalnie natomiast po dodaniu gazu palily sie coraz mocniej(uzaleznione od obrotow czym wyzsze ty mocniej sie palily).
kolejna sprawa to ze czulem gaz w tlumiku(jest to specyficzny zapach-jak siadal komputer to mialem podobny)chociaz byl odpalony na benzynie a cala instalka byla odlaczona(wyjete bezpieczniki)
nastepna sprawa... po ktoryms grzebaniu w aucie zaczol sie problem z odpalaniem na bezynie...po odcieciu calego mozliwego zasilania instalacji gazowej samochod zaczal odpalac idealnie.
co do wyjazdu di innego warsztatu (elektryka) nie ma mowy poniewaz bym stracil gwarancje!!!!
pozdr.

zaloze sie o swoje wlosy/ ktorych juz nie mam/ ,ze podpieli ci zle instalacje gazowa do oryginalnej sam/jolopy/ co do zarzenia sie kontrolek to zapewne podpieli sie gdzies do plusa /najczesciej sa to wtrski/a nie sprawdzili czy zanika napiecie po wylaczeniu stacyjki/nie mylic plusa podpietego pod akumulator bo to co innego/ moja rada kaz im zdeinstalowac gazownie zwrocic kasa + za sonde po pewnie byla dobra i poszukaj lepszego zakladu. widocznie japoniec jest za skomplikowany dla fachmanow z bozej laski a ciekawy jestem czy ci juz akumulatora szlag nie trafil bo pewnie ciagle sie rozladowywal.to i to im polic,.pozdrowienia i napisz jak ci poszlo Boze chron nas przed nieukami!

witam
sprawa jest na dobrej drodze instalka bedzie sciagnieta kasa zwrocona.komputer ktory zostal wyciagniety(ten ostatni) mial byc wyslany do wloch w celu sprawdzenia dlaczego siadl i co mialo wplyw na to ze siadl (tylko dlaczego po kolejnym wpadli na ten pomysl).
sprawa fajna dla nich bo sie dowiedza dalczego(ale on zostal zdemontowany 3 tyg.temu i jeszcze nie zostal wysalny)zaproponowali mi ze dadza jeszcze jeden komputer (do rozwalenia bo to sie z nim stanie na 100% albo i wiecej procen.tylko ja juz mam dosyc robienia 300km na gazie a 2000 na benzynie po to zeby im dac czas na wyslanie albo i nie.
bylem dzis w innej firmie w sprawie instalacji zaproponowali mi 2 (sirocco i landi renzo) wybor padl na landi renzo mam nadziedzeje ze sie nie myle.
jesli ma ktos i cos do napisania o tych dwoch instalacjach to bede wdzieczny.
pozdr.

na forum odp
pozdr