MotoNews.pl

Pomocy!!! parametry do instalki Bingo s

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc. mam opla omege a i gaz z instalka bingo s. za Boga nie wiem jakie tam wpisac parametry,i jak to wszystko poustawiac. jedni mowia zeby tez przelaczyc na tryb sportowy. gazownik tak to poustawial ze pali 17 na setke .POMOCY

17/100 pewnie po mieście? Jeśli tak i jeszcze krótkie odcinki to normalka niestety. Tryb sportowy na pewno nie ograniczy Ci spalania. Ustawienia masz opisane Tutaj

te 17 litrow to za duzo ,kombinuje z tymi ustawieniami i brak efektow. czy ktos wytlumaczy co to sa dokladnie te kroki.?
ja mam ustawione przy obciazeniu -40 +40 czy to zle dla omegi 2 litrowej?

Te kroki to ilość minimalnych ruchów silnika krokowego jakie krokowy może wykonać (otworzyć się lub zamknąć) na polecenie kompa LPG, który te polecenia wydaje na podstawie sygnałów z sondy lambda. Samo ustawienie kompa to nie wszystko . Może trzeba jeszcze wyregulować parownik. A na jakiej podstawie twierdzisz, że to za dużo? Moje audi, też 2.0, potrafi po mieście teraz wypić 15-15,5/100.
Efekty to widzisz na ekranie podczas zmiany parametrów, np. w zakładce oscyloskop, możesz sobie obejrzeć jak zmienia się otwarcie/zamknięcie krokowego (attuatora) w funkcji obrotów i czasu.
W zakładce bodajże opcje albo konfiguracja jest dość ważny parametr, którym możesz znacznie wpłynąć na spalanie mianowicie punkt neutralny lamby. Dla gazu jest to 0,46 V, zmiana w górę lub w dół zmienia parametry mieszanki na odpowiednio: bogatszą lub uboższą i wpływa na dynamikę auta. Apropo sondy, czy sonda na bank jest dobra? No i jeszcze jedno, zanim zacznie się regulację, trzeba kompa nauczyć średnich wartości. Odpalając przycisk nauka, a potem dopiero cokolwiek zmieniać. I też nie wszystko na raz bo może być tak, że jeden parametr poprawi, ale drugi pogorszy i dalej nie będziesz wiedział co i jak. Aha i na początek daruj sobie zaawansowane ustawienia krokowego bo już całkiem się pogubisz.

DZIEKI ZA INFORMACJE. CO DO SONDY BYLA SPRAWDZANA I NA 100%JEST SPRAWNA. POPRZEDNIA OMEGA ALE ZE ZWYKLYM GAZEM PALILA W MIESCIE OK.12LNA SETKE A KOLEGI TAKA SAMA ALE Z INSTALACJA OD DOMANSKIEGO PALI 11/12 NA SETKE.