Skrzynia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
post nr1:
Cze,otwieram kolejny post tym razem z zapytaniem,byłem dziś w kanale i patrze a tu lekko olej cieknie,nigdy plamy pod autem nie widziałem,ale to już tak jest hyba sporo..Wyciek jest w miejscu gdzie wał wychodzi ze szkrzyni,tam jest taki simer,i tam sie sączy.Podejżewam wymiane,ale jak tego szukać?? Co sie z tym wiąże,to napewno duży brak oleju w skrzyni,musze dolać jakiś i tu pytam jaki?na krótki czas,dopóki nie wymienie całego na jakiś dobry!!!!To jaki kupić,byle dolać..i jakim kluczem odkręcić ten korek??ile wchodzi do szkrzyni 520i 1990r r6..?A co do tego wycieku gdzie szukać takiej uszczelki,podejżewam też że trzeba będzie wyciagac wał ze skrzyni.może macie jakieś schematy?Napewno macie!! ;-p Pozdrawiam

Post nr 2:
Sprawa wygląda tak: Zlokalizowałem wyciek w miejscu gdzie wychodzi wał ze szkryni,jest tam taki okrągły jakby "simer" i podejżewam że brakuje mi oleju w skrzyni biegów..raczej napewno,skoro tam jest mokro,choć nigdy nie było plamy pod autem..Boje sie by nie stało sie nic skrzyni,jak nie ma oleju,tak więc na początek musze szybko kupić olej i dolać (jaki tani? )..DOlać tylko chwilowo,by był stan,a gdy usune usterke to wleje coś konkretnego np Castrol.(..)..Pytanie,jaki tani olej moge kupić i ile wchodzi do skrzyni,mając na myśli dolewke??a co do tego simera to jak on sie nazywa,uszczelniacz wału napędowego??Czy moge sam dolać olej do skrzyni?,jaki potrzebny jest klucz?? Bmw 520i 1990r .Prosze o porade..Nie mielisćiie nigdy w wym miejscu wycieku??

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-12-08 19:20:19 ]

Czy nikt mi nie pomoże??

A co Ci można odpowiedzieć na pytanie jaki bylejaki olej wlać?
To tak jakbyś się zapytał czy można do silnika, który jeździ na pełnym syntetyku wlać na trochę olej mineralny bo masz np. miskę dziurawą i jak ją sobie naprawisz to znów wlejesz syntetyk...
Wymiana simeringu w skrzyni to nie są jakieś wielkie pieniądze więc proponuję byś go wymienił i wlał jakś porządny olej, bo taki chwilowy hipolmoże sporo popsuć.. Jak chcesz jeździć i się cieszyć swoim samochodem to takie półśrodki nie są wskazane.