126p Chodzi dziwnie co najmniej wogole nie chodzi :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem maluszek po pierwsze na pelnym saniu odpala za 15 razem nagle wchodzi na obroty i gasnie tak wlasnie z 15 raz pozniej keidy spuszczam sanie sobie gasnie tak sam od siebie a jak juz nie zgasnie to sam sobie dobiera obroty ( wolnych wogole niema ) Wymienilem dysze przeczysicilem gaznik wszytko wydaje sie ok a auto nadal nabiera wysokich obrotow i spada i tak wkola no i czasami zgasnie co to moze byc ????

Luzy na osi przepustnicy albo gaźnik niedokręcony. Wygląda że zasysa lewe powietrze.
pozdr.

jak na moje małe doświadczenie to dostaje lewe powietrze, sprawdz oring na dyszy wolnych obrotów, może uszczelki pod gaźnikiem ?? albo tak jak pisze kolega podemną, przepustnica. Pływak sprawdzales moze za wczesnie zamyka paliwo ??

Warto by filtr paliwa zmienic i przewody,ja mialem cos podobnego w motorze i powodem tego bylmalutki kamyczek w przeodzie paliwowym tuz przy zaworku od paliwa nad plywakiem.

jezeli masz gazior S1A to wywal dyse elektro i wsadz zwykła srubke ewentualnie utnij ten krociec który wystaje z elektrodyszy..moze to jest to..
ale generalnie przychylam sie do odp powyzej..=>lewe powietrze

Ja bym stawiał na oring lub luźną przepustnicę w gaźniku. Ale przewody i filter nie zaszkodzi sprawdzić.

do tego jeszcze co koledzy napisali przedmuchaj dysze wolnych obrotow, moga w srodku byc paprochy...