| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-17 22:13:31 Na zewnątrz masz przykręconą chromowana srubą z dziurką w środku przez którą wychodzi antena(chyba klucz 15) a w bagażniku dwie nakrętki (klucz 10) i zostanie Ci tylko sprawa kabelków. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-17 22:54:00 W poradach masz artykół i fotki. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-17 23:45:20 HA!!!!!! a jak jesteści takie mądrale... to mi powidzcie jak wyciągnąć rozsuniętą antene? U mnie padł silniczek... |
yankie byl... Olkusz | 2005-12-18 00:08:03
Czarek niby proste bo wystarczy odkrecic dwa wkrety i powinna wyjsc... ale ja robilem juz dwie anteny i zadna tak prosto nie wyszla... moja sie zlamala w polowie tzn. ta rurka w ktorej chodzi antena i wyszlo bez problemu a z druga nie ryzykowalem... jak nie idzie na chama to daj sobie spokoj z wyciaganiem zalej porzadnie WD-40 rozruszaj i potem wytrzyj do sucha i po klopocie (na jakis czas ) |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-18 00:21:55 Tylko ze ja mam nowy bat.. ion pracuje bardzo dobrze!! czysty nasmarowany.. przełozyłem tylko tą czarną puszke.. i po kilku dniach silniczek zastrajkował! a mam drugi dobry.. wiec chciałem ją wyciągnąc.. tylko JAK?!nie da rady na pełnym wysówie jej wytargac z bagaznika! |
yankie byl... Olkusz | 2005-12-18 10:35:32
Jak juz rozkrecisz te puszke to odkrec jeszcze 3 wkrety od oslany na slimak, wyciagnij slimak i wtedy zlozysz antene bez problemu. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-12-18 10:43:47
O właśnie! Wystarczy wymontować silnik, bo to on stawia opór. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-18 12:21:00 sie zrobi.. ale po nowym roku... wczesniej musze zrobic pompe i sprezynki wymienic |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2005-12-18 12:38:05 A ja wymontowałem całą wysuniętą antenę z samochodu
Też kiedyś mi się wysunęła i tak jej sięspodobało na dworze, że się schować nie chciała
wystarczyło odpiąć boczek w bagażniku, odkręcić dwie śruby 10 i jedną nakrętkę 17 na błotniku
Później tylko złączki elektryczne i ODPŁYW WODY
Taka elastyczna rurka na samym spodzie puszki anteny, która ma za zadanieodprowadzać wodę gromadzącą się w puszce z opadów atmosferycznych i wilgoci. Nie należy zapominać aby udrożnić ten odpływ. Czasem jakieś odrobiny smaru (z mechanizmu) mogą się dostać do tego wężyka skutecznie go zatykając, przez co cała zgromadzona z wilgoci woda zostaje w tej puszcze i znowu może skorodować silniczek lub poszczególne segmenty anteny... |