Dlaczego zawsze zapala za drugim razem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie czym to jest spowodowane gdy pierwszy raz kręcę rozrusznikiem nigdy nie zapali choć nie wiem jak długo bym kręcił ale za drugim razem pali na dotyk. Przy pierwszym uruchomieniu wystarczy żebym tylko delikatnie ruszył rozrusznikiem a ponowny rozruch nastepuje na dotyk mozna by winić pompkę paliwową ale właśnie załozyłem nową macie jakieś pomysły

Witam.
Moim zdaniem warto by sprawdzić czujnik położenia wału.
POZDRAWIAM.

Od razu napiszę, że nie do końca mam pojęcie o układzie zasilania w Twoim samochodzie. Ale tak kombinując to jeśli masz u siebie regulator ciśnienia w ukł. paliwowym to ja bym na to stawiał.

I tu przyznam rację przedmówcy. Można to sprawdzić w ten sposób że przekręcając kluczyk w pozycje zapłon(bez przekręcania w poz start) odczekaj 15 - 30 sekund i wtedy startuj. Jezeli to regulator ciśnienia to po takim zabiegu zapali od razu.

a ja spytam inaczej? czy ten sam problem występuje gdy jesteś świeżo po tankowaniu?nawet drobnym?

Cytat:
2005-12-08 21:54:02, piotrfire pisze:
No właśnie czym to jest spowodowane gdy pierwszy raz kręcę rozrusznikiem nigdy nie zapali choć nie wiem jak długo bym kręcił ale za drugim razem pali na dotyk. Przy pierwszym uruchomieniu wystarczy żebym tylko delikatnie ruszył rozrusznikiem a ponowny rozruch nastepuje na dotyk mozna by winić pompkę paliwową ale właśnie załozyłem nową macie jakieś pomysły

zapomniałeś napisać co to za auto

Cytat:
zapomniałeś napisać co to za auto

E36 1.6
Cytat:
a ja spytam inaczej? czy ten sam problem występuje gdy jesteś świeżo po tankowaniu?nawet drobnym?

tak wystepuje ale jak jest cieplej na dworze to pali za pierwszym