| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2005-12-07 17:07:42 witam
przepraszam ze nieszukalem - ale wyszukiwarka mi niechce dzialac
objawy mam takie : duzo bialego dymu ubytek plynu chlodzacego jakby nierowno chodzi - na Lpg gasnie chyba uszczelka pod glowica
i teraz pytanie ile trzeba na to szykowac w Wawie ??? |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2005-12-08 03:12:59 tzn tak :
- maselka na korku niemam
- odpalilem na samej benzynie i dym az do rozgrzania nieustapil (dlaczego proponujesz aby odciac parownik poprzez rurke ?? chyba samo przelaczenie na benze powinno wystarczyc ??) - wiec to chyba nie parownik ( a taka mialem nadzieje) jezeli to uszczelka to ile to moze kosztowac ?? i czy w tym stanie moge jeszcze pare kilometrow zrobic (pilnujac plynu i temperatury) czy raczej odrazu na warsztat (niemam plynu w oleju i oleju w plynie tez raczej niema ) pozdrawiam |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-12-08 08:39:55 no 500 to raczej gorna granica chyba ze ktos tak jak ja kiedys przy okazji rozwalonej uszczelki zrobi z rozpedu rozrzad![]() |
Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2005-12-08 09:18:25
Samo przejście na benzynę może nie wystarczyć. Mikser jest w dolocie więc w nim i rurce gazu aż do silnika krokowego panuje podciśnienie. Jeśli masz tylko silnik krokowy to może wystarczyć, ale często gazownicy montują silnik krokowy razem ze śrubą regulacyjną i w dodatku szlifują trzpień silnika krokowego. Wtedy silnik krokowy jest jako sztuka (bo musi być) i podciśnienie dochodzi aż do parownika. Gaz masz odcięty, ale przy uszkodzonej przeponie podciśnienie porywa drobinki płynu chłodzącego i spala w silniku. W takim przypadku dymienie nie ustąpi niestety. Znajdz dobry warsztat, taki gdzie ustalą Ci przyczynę bez nabijania kosztów. I nie wchodz od razu z gadką, że walnęła Ci uszczelka pod głowicą bo większość nie będzie dyskutować tylko wymieni Ci uszczelkę, a potem będzie szukać przyczyny. |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-12-08 10:00:03
to chyba zależy jak kto trafi bo ja juz do nich nie pojadę skoro krzyknęl sobie za przegub 1050 netto + robocizna i jeszcze gadali że nie pasuje ten od lanosa (bo jest tańszy więc po co). Znalazłem w necie gościa ktory prowadzi hurtownię na Powązkowskiej hdmot i kupiłem u niego przegub do Espero za....150zł brutto (taki sam jak do lanosa) A jak wymieniłem u nich świece i przewody WN to oczywiście potem nie chciał mi jeździć na gazie i zanim wylechałem z warsztatu to poprosiłem żeby coś z tym zrobili, podłaczyli wyregulowali i... zaczeło się: nie ma Pana Stasia, srasia,Jurka i innego, a to że teraz jest wymiana porannej zmiany, a to że nie mają kompa do mojej instalacji, i wogóle idź se zrób gdzie indziej i nie zawracaj głowy). Oczywiście podjechałem gdzie indziej (niedaleko wrocławskiej) i gosciu srubokrętem pokręcił i już palił, jak widac żadna filozofia jesli ktoś ma o tym pojęcie, a tamci widocznie nie mieli. Zatem każdy ma inne doświadczenia z Autoparts. A co do wymiany rozrządu to ja zapłaciłem za wymianę paska rozrządu+ napinacz(czy jakoś tak) i jakaś rolka czy rolki , wymianę linki prędkościomierza, wymianę zbiornika płynu chłodzącego, prawej poduszki pod silnikiem całe 350 złotych wolę nie myslec ile bym za to zapłacił w Autoparts na Jagiellońskiej. Oczywiście zrobiłem to w woj podlaskim w Madziarki w mieście więc to nie warszawskie ceny
[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2005-12-08 10:01:02 ] |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-12-08 10:05:03
w hdmot na powazkowskiej sama uszczelka (pytałem dla siebie do do 2.0) kosztuje 30zł więc reszta to robocizna![]() |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2005-12-09 09:09:50
Zadzwoń do p.Sławka (tel 846-58-97) ,espero ma obcykane w małym paluszku i jest naprawdę niedrogi! Ja w tej chwili juz tylko do niego jeżdżę i z moim esperakiem i z corsą żony |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2005-12-09 20:25:51
Newystarczy Czy mzsz bąbelki gazu w zbiorniczku wyrównawczym? Jeżeli nie masz emulsji(masełka) i nie masz bąbelków w zbiorniczku to raczej nie uszczelka |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-12-09 20:59:53 Aby wykryć przecieki płynu chłodzącego należy zrobić sobie zastępczy korek wlewu zbiornika wyrównawczego wraz z zaworkiem zwrotnym np.od dętki rowerowej.Podpompować do ok 1,5-2 atm.Obserwować gdzie zacznie nam uciekać płyn.Uszczelka do wewnątrz cylindrów ulega b.rzadkim uszkodzeniom.Kanału chłodzące są na zewnątrz i tam łatwiej ciecz się przedostaje.Do wewnątrz uszczelka jest zbrojona metalowym uszczelniaczem.To też przeszkoda dla płynu.- większa niż materiał uszczelki i dlatego ciecz prawie zawsze ucieka na zewnątrz. |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2005-12-09 21:54:12 po przejechaniu ok 10 km od ostatniego postu pojawilo sie maselko (malutko ale jednak ) i chyba widzialem wode na bagnecie - samochod na warsztacie przypominam sobie jak sie jezdzi autobusem
|
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-12-09 22:02:03 Poproś oby dali ci tą zużyta uszczeke pod głowice.Zobaczysz co było przyczyną. |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2005-12-13 23:12:30 to niestety byla uszczelka na wysokosci 4 cylindra - widzialem osobiscie - golwica o 0,20 o ile dobrze uslyszalem aniewiele mi to mowi wiec sie niedopytywalem - podobno ro nieduzo
dziekuje wszystkim za zainteresowanie i porady |