MotoNews.pl
8 Hyundai elantra "94 kilka pytań (spryskiwacz nie działa) (128675/89) - NT

Hyundai elantra "94 kilka pytań (spryskiwacz nie działa)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam auto od kilku dni. Był to pierwotnie hyundai elantra 1.6 16v, ale bratu poszedł pasek rozrządu i zawory(niektóre) wyleciały na boki i został wymieniony silnik na 2.0 16v z mniejszym przebiegiem. Teraz mam kilka pytań i problemów z którymi sobie nie radzę.
Mianowicie: spryskiwacze nie spryskują mimo, że wlałem płyn pod korek (jeździ się beznadziejnie bo kał widać przez szybę). Jak nabywałem auto brat coś tam o tym wspominał, że raz działa, a raz nie. Odkąd wsiadłem do niego to tylko nie. Korzystając z porad forumowiczów obczaiłem se te stronkę z dokumentami w pdf, ale tam jest narysowane schematycznie jak to funkcjonuje, natomiast nic nie ma na temat jak dostać się do pompy spryskiwaczy (która chyba się nachodzi w lewej części zderzaka albo pod lewym błotnikiem obok baniaka na płyn).
Druga sprawa: gdzie można dostać beżowe klamki, bo spece co go robili powiedzieli że mają jeno czarne, a bryka hamerykańska jest i ma taką siusiakowatą tapicerkę i kokpit, a z tyłu nie ma klamek bo się pokruszyły i widać fajne druty.
Trzecia sprawa: czy ktoś z was wie gdzie szukać, bądź ma schemat radioodtwarzacza - dodam że to hyundaiowki odtwarzacz fabrycznie w tych modelach montowany sądzę że seryjnie.
Bardzo bym prosił o pomoc w kwestiach 2 i 3 oraz radę jeśli chodzi o spryskiwacze.
Pozdrawiam

Pompka prawdopodobnie sie zatarla ze starosci. Tez niedawno wymienialem. Powinna byc przy baniaku na plyn na dole. U mnie sie dochodzi odginajac od dolu plastikowe nadkole.

[ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-12-21 21:36:12 ]

Wielkie dzięki. Już hcialem demolować zderzak.