Wsteczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wiem przeszukałem forum i znalazłem co chciałem jurz wiem o co chodzi z tym wstecznym pierwsze pytanie co do zgrzytania to wiem poprostu brak synchronizacji a druga sprawa to gaśniecie światła wstecznego .Jak przytrzymam to sie świeci pószczam lewarek zmiany biegów gąćnie no to napewno bedzie czujnik ale gdziesz on jest przy MK7 16 16v zetec pomocy i dzięki

Pozdrawiam

z tego co pamietam to czujnik jest w skrzyni z przodu silnika (od strony chlodnicy) a co do synchronizacji wstecznego........ to niestety jej nie ma

Cytat:
2005-12-22 21:47:04, kilerek666 pisze:
Witam wiem przeszukałem forum i znalazłem co chciałem jurz wiem o co chodzi z tym wstecznym pierwsze pytanie co do zgrzytania to wiem poprostu brak synchronizacji a druga sprawa to gaśniecie światła wstecznego .Jak przytrzymam to sie świeci pószczam lewarek zmiany biegów gąćnie no to napewno bedzie czujnik ale gdziesz on jest przy MK7 16 16v zetec pomocy i dzięki Pozdrawiam

Hmm ogólnie wteczny też wchodzi mi nie najlepiej tzn nic nie zgrzyta ale czasami musze sie troche nameczyc aby wszedl.

Co do światła wstecznego to mialem to samo. Pomogła jedynie wymiana tego przełącznika na nowy (130 PLN). Dlugo szukalem po szrotach ale w koncu musialem i tak kupic orginalny. Tylko trzeba uwazac bo sa dwa rodzaje - jeden mocowany na dwóch śrubach, a inny wkrecany w skrzynie. - Chodzi oczywiscie o Zetec 1.6.
Ogólnie to w fordach zawsze walą się takie pierdoły, za które trzeba potem masę kasy wpakować bo nie ma zamiennika :/ A nawet jak jest to "nie do tego kwartału w którym auto zostało wyprodukowane"