Problemy z ogrzewaniem w accencie I

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Mam cos takiego: ostanio wlaczam ogrzewnie i długo nic się nie dzieje; ciepłego powietrza brakuje, cos tam poleci ale tak słabo ze oddchem szybciej nagrzeje sie srodek.

Jeszcze cos mi sie ze wskaznikiem temperatury silnika dziwnego dzieje tzn. po wlaczeniu wskazoweczka sie przesunie , aby potem spaść i tak ciagle wzniesc i opaść.

Jak przypuszczacie co to moze być?
Czy to mogł paść termostat? Czy nagrzewnica?
Dmuchawa kreci się, na wszystkich prędkościach.

Cytat:
2005-12-11 12:52:47, aszyman pisze:
Mam cos takiego: ostanio wlaczam ogrzewnie i długo nic się nie dzieje; ciepłego powietrza brakuje, cos tam poleci ale tak słabo ze oddchem szybciej nagrzeje sie srodek. Jeszcze cos mi sie ze wskaznikiem temperatury silnika dziwnego dzieje tzn. po wlaczeniu wskazoweczka sie przesunie , aby potem spaść i tak ciagle wzniesc i opaść. Jak przypuszczacie co to moze być? Czy to mogł paść termostat? Czy nagrzewnica? Dmuchawa kreci się, na wszystkich prędkościach.

Jeżeli auto długo się rozgrzewa to może być temostat.

MISTER

To napewno termostat!!!!

Jeżeli najpierw podnosi się a potem opada temperatura oczywiście to jest to symptom nie działającego TERMOSTATU!

Ciągle jest duży obieg w silniku i co się zdązy nagrzać to w ruchu płynie zimna woda z chłodnicy do silnika i masz spadek temperatury.

PZDR