Sprzeglo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymienilem wczoraj sprzeglo w e-36 2000 rocznik 93.i jest problem zaczyna mi brac przy samej podlodze.Sprzeglo sachs takie jak orginal.Brak regulacji bo jest hydraulika.Pomozcie jak wiecie co jest grane.Pozdrowka Max

Może trzeba odpowietrzyć

moze i tak ale zobacze,moze jeszcze ktos cos podpowie.Dzieki za odzew

Może walnięty jest wysprzęglnik albo pompka wysprzęglnika.

zgadzam sie z vanosem

Mam taką samą bejce jak twoja i podobny problem z sprzęgłem napisz mi koniecznie jak sie sciągało skrzynie czy trzeba było odkręcać kolektor ssący żeby sie dostać do gurnych śrub czy da się to zrobić bez sciągania tego.A siłownik wykręc ze skrzyni uzupełnij płyn ham. na max ręką pare razy wcisnij siłownik i puszczaj powoli aż przestanie być słyszalne bulgotanie płynu tylko wciskaj do końca i powoli puszczaj potem wsadz do skrzyni i dokręć

o ile układ nie jest zapowietrzony to na 100% wysprzęglik. koszt nowego to 90-250pln. być może okaże się że sprzęgło niepotrzebnmie było wymieniane
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-05-20 08:59:14 ]

Cytat:
2005-05-20 00:03:40, maras440 pisze:
Mam taką samą bejce jak twoja i podobny problem z sprzęgłem napisz mi koniecznie jak sie sciągało skrzynie czy trzeba było odkręcać kolektor ssący żeby sie dostać do gurnych śrub czy da się to zrobić bez sciągania tego.A siłownik wykręc ze skrzyni uzupełnij płyn ham. na max ręką pare razy wcisnij siłownik i puszczaj powoli aż przestanie być słyszalne bulgotanie płynu tylko wciskaj do końca i powoli puszczaj potem wsadz do skrzyni i dokręć

Dzieki za podpowiedz jade dzis to zrobic tzn odpowietrzyc.Maras440 nie trzeba zdejmowac kolektora,skrzynia wylazi bez problemu.Wysprzeglik jest raczej dobry,bo na starym sprzegle bylo oki tylko ja juz w nim docisku ani lozyska nie mialem (nie wspomne o tarczy)i z kolei bral na samej gorze

Max jak byś mógł to napisz mi co trzeba wykręcić żeby wymontować skrzynie ,rozrusznik ,kardan, tłumik najbardziej chodzi mi o to jak się dostać do tych górnych śrub co mocują skrzynie z silnikiem ile ich tam jest i czy jest do nich dobry dostęp.

robil mi to kolega.I wiem ze wydech musisz zdjac i rozrusznik co jest przerypane.Malo miejsca wiecej nie moge ci pomoc bo tylko tyle wiem.Napewno wydech i rozrusznik.Kolektora nie musisz i to jest plus tego.

a mi tez siada sprzegło (ale po 14 latach ma prawo?) gdzie kupic... i za ile mozna?
Nie chce po szrotach jezdzic bo jak zwykle bedzie do d..
oryginał b. drogi..
moze ktoś z was ma zrodło dobrych czesci do bmw?

(e36 1991r.)

miedzy 500 a 700 pln kupisz sprzeglo sachs.Jak masz jakiegosw mechanika to wezmie ze znizka na siebie i bedzie taniej.Do tego dolicz robocizne.W najgorszym wypadku wyjdzie calosc okolo 1000pln ale bedzie za to nowka a nie ze szrotu.

i sachs sie lubi szybko sypnąć

sachsa to się kupi za 400pln (komplet: tarcza, łożysko, docisk) plus wymiana 130pln. to ceny radomskie.
pozdrawiam

To pojade do radomia na naprawe

ale dzięki pomysle

do Radomia mam stowke w km wiec chyba sie przejade z tym wysprzeglikiem.Odpowietrzalem i zadnej poprawy nie ma.Nadal bierze przy samej podlodze a dodatkowo jak jade w korku na polsprzegle to slychac jakies dziwne (ciche)grzechotanie.Lozysko walka tez bylo wymienione.Marcin jesli masz jakis konkret adres u siebie i z telefonem to bylbym wdzieczny.Ja podalem ceny wawskie do silnika M-50

Cytat:
Marcin jesli masz jakis konkret adres u siebie i z telefonem to bylbym wdzieczny.Ja podalem ceny wawskie do silnika M-50

w ponidziałek napiszę dokładnie jakie są ceny części.
pozdrawiam

Hm...
i chyba naprawde trzeba bedzie odwiedzic Radom

oki Marcin czekamy na ceny i jak mozesz dorzuc koszt robocizny.Pozdro Max

Cytat:
sachsa to się kupi za 400pln

ja mam troche odmienny cenik ale kpl luk kosztuje 800pln do tego modelu i nie wierze że sahs jest połowe tańszy