Dlaczego tak dużo pali ta moja laguna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
proszę was kolegów oporadę laguna 1800 8v 98r. w mieście bierze 19litr. benzyny co może być przyczyną tego zjawiska . niedawno ją nabyłem i zawiodłem się na jej apetycie proszę o poradę i pozdrawiam. niezadowolony

1) kiedy były wymieniane filtry, świece itd..
2) jak auto stoi na postoju bez ręcznego jesteś w stanie przepchnąć samochód
3) jakie długości odcinki jeżdzisz
4) jak paliły Ci inne samochody (podaj przykład może masz ciężką nogę

witam cię cegiel odpowiadam ci na pytania przyznam się że tylko filtr powietrza wymieniłem , auto lekko chodzi koła nie blokują a odcinki krutkie 4-7 km. z nnymi autami nie miałem tego problemu nogię mam lekką dziękuję ci za poradę i będę myślał od czego zacząć pozdrawiam

Cytat:
2005-12-14 17:49:41, janekj-53 pisze:
proszę was kolegów oporadę laguna 1800 8v 98r. w mieście bierze 19litr. benzyny co może być przyczyną tego zjawiska . niedawno ją nabyłem i zawiodłem się na jej apetycie proszę o poradę i pozdrawiam. niezadowolony

Proponuję wizytę w serisie i podpięcie pod komputer . Może wydawać się drogo ( ~200 zł ) , ale po zdiagnozowaniu będziesz wiedział , czy szukać następnego nabywcy ( bo np. komputer jest do wymiany ) , czy zawiniła jakaś pierdoła , której naprawa potrwa kilka minut i kosztuje grosze . - U mnie w takim przypadku brakowało masy na elektronicznym module sterującym zapłonem !