Czy mozna skrocic lewarek w omedze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Zawsze mi sie podobaly w samochodach krociutkie lewarki zmiany biegow,mam pytanie czy w omedze mozna by go skrocic o kilka centymetrow?czy nie zkoliduje to z pierscieniem podnoszonym do wstecznego?A moze ktos juz przerabial ?

w vectrze a sie da. moze w omci rowniez?

drazek

Ogólnie w każdym się da to zrobić
Przetestowałem to na omci qmpla i działa bardzo dobrze ( pomijając fakt że j....ałem się z tym dwie noce). Podnoszone łajno ma coś jak cięgno które trzeba wymienić na krótsze lub jakoś je skrócić. Ja dorabiałem z hartowanego drucika . Mimo wszystko uważam że dużo łatwiej to zrobić w automacie.
pozdro

witam a czy ma ktos taki patent ze lewarek jest przechylony do przodu? u mnie jest tak ze wale reka o radio zmieniam biegi i przestawiam stacje radiowe

Cytat:
Mimo wszystko uważam że dużo łatwiej to zrobić w automacie.

Cytat:
wale reka o radio zmieniam biegi i przestawiam stacje radiowe

a krótsza dźwignia w automacie to pewnie po to by krótszą drogą drążka zaoszczędzić te cenne ułamki sekund przy zmianie biegu...

forum zaczyna robić się coraz ciekawsze

7gsi myślę że mnie nie doceniasz. Dobrze zdaję sobie sprawę że ten post można tak odebrać jednak uspokoję Twoje dociekania bo krótki leeevaaareeek w automacieee ma jedynie walorrrrr eeeesteeetyycznyyyy
pozdro

mik41 sprecyzuj pytanie bo nie kumam , to dobrze czy źle że walisz ręką w coś tam zmieniając jeszcze coś innego

ależ doceniam
w sumie nigdy nie przyszło mi do głowy skracać biegałkę w
aftomacie. Blokada wstecznego (takie podnoszone łajno),
przycisk sport, i takie tam.
sorki, nie czepiam się,
w sumie wszystko jest kwestią gustu.
a o gustach...
pozdravki

oczywiscie ze zle ze wale w radio chodzi o to ze moj lewarek jest przechylony do przodu wyglada to tak ze na luzie patrzac na niego odnosi sie wrazenie ze jest wbita jedynka a jak wsade np 2 bieg to dopiero jest prostopadle. na 1 biegu galka jest zaledwie 2 cm od panelu srodkowego.

Cytat:
2006-01-10 23:40:41, mik41 pisze:
oczywiscie ze zle ze wale w radio chodzi o to ze moj lewarek jest przechylony do przodu wyglada to tak ze na luzie patrzac na niego odnosi sie wrazenie ze jest wbita jedynka a jak wsade np 2 bieg to dopiero jest prostopadle. na 1 biegu galka jest zaledwie 2 cm od panelu srodkowego.

Mik41 bez urazy ,ale popracuj troche nad pisownią , bo musiałem czytać twój post ze 4 razy zanim coś zrozumiałem

Nie śpiesz się ,nikt ci tu nie ucieknie

Nie wiem mik41 czy jesteś ulicznym ścigantem czy kupiłeś auto od jakiegoś leona zawodowca . Chodzi mi o to że kiedyś znałem gościa ( idiota za kółkiem ) który tak energicznie wbijał na chama 1 że z czasem, albo lewarek zaczął się giąć albo osadzenie lewarka nie wytrzymało. W każdym razie po niedługim czasie mógł ów koleś lewarkiem zmieniać stacje w radiu . Wg mnie powinieneś zobaczyć w pierwszej kolejności osadzenie drążka czy nie ma wyrobionych tulei (są z tworzywa i się wycierają).
pozdro

Kupilem auto z takim lewarkiem.

dzieki