| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-11-03 18:16:07 moze to oczywiste ale juz sie przekonałem że nie dla każdego salonu - auto ma być czyste, popatrz na lakier czy się coś nie uszkodziło..... no to kupiłes hyundai'a w byłym salonie hondy |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2005-11-03 20:19:33 Zwróć uwagę na lakier, wszelkie rysy na lakierze mogą posłużyć do obniżki ceny samochodu, ewentualnie wymiany na inny. Myśle, że jeszcze powinieneś poprosić o rózne gadzety: my do Atoska dostalismy breloczek i plyte cd z przebojami lat '80 z ladna oprawka na ktorej widnieje fotografia Atoska ;p, oczywiscie mysle ze wycieraczki tez znajda sie w samochodzie, albo pokrowce.. |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2005-11-05 19:05:32
Nie wątpię ![]() |
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2005-11-10 08:40:05 Byłem chyba pierwszym forumowiczem, który widział nowe auto Jak pojechałem na przegląd, to akurat kuzak odbierał czerwonego Getza z salonu |
kuzak HF MEMBER Getz - active Nowy Dwór Mazowiecki | 2005-11-14 09:16:06 Remlen dzięki !
Odnośnie pytania 2) Jak to jest w Waszych autkach. Panuje tam zupełna cisza ? |
Darik HF MEMBER hyundai getz Świdnik | 2005-11-14 09:47:37 Witam,
Na początku jest cicho, zawieszenie bardzo ładnie zbiera nierówności na drodze, bardzo ładnie prowadzi się ale wraz ze wzrostem przebiegu jest troszeczkę głośniej. Silnik 82 Km w zupełności wystarcza, ale ostrożnie z dodawaniem gazu potrafi sporo kiepskiej benzyny spalić. |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-11-14 09:58:41
Są standardowe miejsca w których czasem sobie coś skrzypnie albo lekko zatrzeszczy. Mało uciążliwe i stosunkowo łatwe do usunięcia
Np. "ćwierkające" mocowanie pasa bezpieczeństwa przy fotelu - wystarczy kropelka wazeliny techn. i po kłopocie. To na środku w desce rozdzielczej to może być radio, jest stosunkowo ciężkie a trzyma się na plastiku, więc może coś tam skrzypieć, u mnie czasem też coś tam wydaje ciche poskrzypywania
|
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2005-11-14 10:28:40 Jak miałem radio to też skrzypiało, ocierało o plastik na którym się popierało. Podłożyłem kwadrat wycięty z gumy, drugi położyłem na radio i była cisza, nic już nie skrzypiało. |
kuzak HF MEMBER Getz - active Nowy Dwór Mazowiecki | 2005-11-21 10:26:08 Witam ponownie userów hyundaia !
I jako świeży użytkownik mam kolejne pytanie. Jeśli posiadacie centralny zamek (mój montował diler) to czy z pilota możecie otworzyć klapę bagażnika ? Ja nie
Fajny ten Gacek ale ciągle mi coś trzeszczy - ale półka, albo mocowanie tylnej kanapy, albo coś w desce albo ja przewrażliwiony jezdem
Pozdrawiam !!! |
zbyszkoz HF MEMBER Hyundai Getz Dąbrowa Górnicza | 2005-11-22 11:30:10 Skoro trzeszczy z tyłu to:
1/. Sprawdź, czy pasy pasażerów są zabezpieczone w specjalnych uchwytach (potrafią się nieźle tłuc) 2/. Wyciągnij półkę i albo nasmaruj jej mocowania smarem silikonowym albo owiń bolce cienką taśmą izolacyjną (jak czarna, to nawet jej nie widać) 3/. Sprawdź, czy w kole zapasowym coś się nie poniewiera - najlepiej owinąć to, co masz tam schowane, w jakąś ściereczkę. Inna uwaga: przemyśl czy nie warto zmienić bata od anteny na inny (koszt 10-15zł) a oryginalny schować w garażu. Kiedyś po latach do sprzedaży będzie jak znalazł. Do nowego auta warto założyć filtr przeciwpyłkowy (pewno nie masz, bo dziady nie zakładają). Koszt około 50zł - poszukaj namiarów na Forum. Jak założyć jest w instrukcji obsługi nawet ze zdjęciami. Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2005-11-22 11:31:27 ] [ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2005-11-22 11:32:42 ] |
kuzak HF MEMBER Getz - active Nowy Dwór Mazowiecki | 2005-11-22 11:54:25 Zbyszkoz - dzięki !
Jak wyczytałem na forum to z tyłu może brzęczeć jeszcze tablica rejestracyjna... Posprawdzam to w wolnym czasie. A czemu polecasz zmienić bat anteny - kradną go czy co ?
Czy filtr przeciwpyłkowy to powinien być w każdym Gacku czy tylko tych z klimatyzacją ? Czy ktoś robił dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne i czy to ma sens ? Pozdrawiam ! |
redips HF MEMBER Hyundai Getz Świerklany, Rybnik | 2005-11-24 07:46:42 Witam,
co do trzeszczenia, to jeżdżąc po naszych dziurawych drogach co chwila coś zatrzeszczy, tu obicia drzwi, tu półka, tu coś w schowku ale ogólnie jest naprawdę nieźle, nie wiem czy to jest pocieszające, ale w poprzednim moim aucie (Nissan Almera N16) było znacznie gorzej!
Najwięcej łomotu, przynajmniej u mnie, faktycznie robiły pasy z tyłu, szczególnie ten dla piątego pasażera podwieszony pod sufitem. Wszystkie zamocowałem w tych plastikowych mocowaniach do tego przeznaczonych i różnica jest odczuwalna. Mam Gacka z gazem, w takim wypadku warto zainwestwoać we wkładkę do bagażnika z matą antypoślizgowom, albo zrobić użytek z siatki do mocowania bagażu, którą dealer powinien do auta dołożyć
|
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2005-11-24 21:28:40 Nie mam klimy i z oględzin miejsca na filtr wynika, że filtr przeciwpyłkowy można włożyć tylko w wersji z klimą. Chociaż wolałbym się mylić.
Mam centralny bez pilota (sterowanie w zamku od strony kierowcy), ale otwiera klapę bagażnika. Dealer mógł nie zamontować siłownika w klapie, bo trzeba trochę pokombinować, aby tam siłownik przykręcić. Mi w ASO założyli, ale jak oglądałem sposób montażu, to muszę przyznać, że pomysłowy. |
zbyszkoz HF MEMBER Hyundai Getz Dąbrowa Górnicza | 2005-11-25 07:13:57 Parę spraw:
1. Anteny czasem kradną, przy sprzedaży zawsze lepiej wygląda oryginał. 2. Zabezpieczenie antykorozyjne - myślę, że dopiero po gwarancji. Według danych Auto Bild 90% nadwozia to ocynk. PS: Termos, zajżyj do instrukcji obsługi, tam są zdjęcia montażu filtra. Trudno zauważyć, bo spis treści w instrukcji jest kretyński [ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2005-11-25 07:15:15 ] |