Getz 1.3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym spytać włascicieli Getza, jak w Waszych autkach zachowuje sie kontrolka "Check", to ta żółciutka, no może bardziej pomaranczowa, sygnalizująca poprawność działania układu wtrysku umieszczona w prawym dolnym rogu tablicy. Czy gasnie od razu, czy po chwili od odpalenia autka. moja gasnie po przyslowiowej sekundzie jak kontrolka oleju w starych autach. Nie wiem jak powinno być bo świeciła od nowego i dopiero pan w serwisie pokopal coś długo pod maska i gaśnie,ale tak na mój gust dziwnie jakoś. A może jestem przewrażliwiony?
pozdrawiam
tade

Jutro zobaczę u siebie. Ale coś mi się wydaje, że CHECK chwilkę się pali (bo sprawdza ), tylko nie wiem jak to długo trwa. A gaśnie natychmiast ciśnienie oleju - może Ci podłączył pod kontrolkę oleju????jak tak długo grzebał pod maską. Masz nowe auto? Robiłeś to w ASO? TO raczej wszystko gra.

PZDR

nowe, robione w Aso. Też myślę, że powinno być o'k. Ale kto pyta nie błądzi.. Do jutra.
tade

Dzisiaj rano odpalam i policzylem do 2 (ok. 2,5 sek).

mój podobnie, czyli tak ma być. Dziekuję.
pozdrawiam
tade

Też mnie to zastanawiało. W moim poprzednim bolidzie Matizku, wskazane było przekręcać rozrusznik dopiero po zgaśnięciu lampki check. W Gacku chyba bym się na to nie doczekał Ważne że lampka gaśnie i tyle. Może po zapłonie komputer sprawdza jeszcze jakieś parametry.