| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-27 21:43:19 tak tak panie też tu są.
To dziwne bo to powinno być. Co do odbijania to u mnie ejst tak, ze też często odbija mi prawie od razu i musze przekrzywiac pistolet ale ogólnie nie jest to problem. Masz odrobinę podobne problemy jak w samchodzie mojego brata z tym, że on nie umie auta odpalić. Co wiecej lepiej odpala na zimnym niż na ciepłym silniku ale nie gaśnie mu. Prawdopodobnie u niego to pompa padła. Masz w tej Corollce gaz więc może pod wpływem szybszej jazdy gdzieś się tam przedostaje powietrze?? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-27 22:49:34 Ten hamulec to trzeba będzie tak naprawdę silnie deptać! Uważaj. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-12-27 23:48:56 Serwo to mechanizm wspomagania pompy hamulcowej.
Jeżeli będzie OK to oznacza serwo do wymiany lub ewentualnie naprawy, o ile są jakieś zestawy naprawcze do tego. Pozdro. |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2005-12-28 09:00:33 Mi kiedyś skoda gasła przy hamowaniu i wielcy panowie mechanicy (od lata parający się naprawą czeskich autek) czyścili aparat zapłonowy, regulowali kąt wyprzedzenia zapłonu, bąkali o wymianie kabli WN i świec... Przyczyna okazała się być bardziej prozaiczna - poluzowany przewód elektrozaworu (wcześniej wymienialiśmy gaźnik na nowy i pewnie za słabo dokręciliśmy). No ale na to musieliśmny sami wpaśc Ale u Ciebie to raczej odpada, skoro i na gazie tak się dzieje... |
allan2005 toyota rav4 legnica | 2005-12-28 10:41:56 Sprawdz przewody masowe a szczególnie przy elektrozaworze.
Miałem ten sam przypadek w corolli, jak się silnik nagrzewał to rozłanczało mase na chwilę, ale nie zawsze . pozdrawiam allan2005 |
parasit warszawa | 2005-12-29 10:40:53
Jakbym "moich" mechanikow slyszal, dokladnie ta sama sciezka zdrowia. Sprawdze dzis przewody moze macie z allanem racje i to taki drobiazg mi krew psuje. Zauwazylem jeszcze jeden "drobiazg", przy wiekszej wilgotnosci sa wieksze cyrki. Np dzis rano (jest odwilz po wczorajszej sniezycy) wogole nie odpalila. [ wiadomość edytowana przez: parasit dnia 2005-12-29 10:45:20 ] |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-12-29 10:50:03 A ciekaw jestem czy komputer zarejestrował Twoją usterkę i czy wykonujac samemu samnodiagnoze (łącząc TE1 i E1) wyskoczy kod błędu ktory bedzie mozna sczytac z lampki check ?? |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | 2005-12-29 21:07:06 Zauwazylem jeszcze jeden "drobiazg", przy wiekszej wilgotnosci sa wieksze cyrki. Np dzis rano (jest odwilz po wczorajszej sniezycy) wogole nie odpalila.
Szukaj kolego przyczyny w układzie zapłonowym,wygląda to na zjawisko ucieczki iskry do masy(przebicia-energia iskry będzie za niska by odpalic na benie a cóż dopiero na gazie) |
parasit warszawa | 2006-01-09 08:03:07
Wydaje mi sie ze w tym modelu (1991 r. produkcji) komputer nie realizuje takich funkcji. Jesli sie myle, jak wykonac samodiagnoze ? |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-01-09 17:56:07 na 99% Moduł zapłonowy jeśli masz od kogo pożycz na 2 dni a jak nie to zaczoł bym od tego właśnie.
Aha jeszcze jedno jak pracuje na jałowym to też po jakinmś czasie dłuższym zgaśnie czy nie?? |