MotoNews.pl

Omega nie chce jezdzic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam duzy problem otorz moja omega 2.0ecotec na bingo s4 slabo ciagnie czy przyspiesza w zakresie od 1000-3000 obrpo wcisnieciu pedalu strasznie ja muli i dopiero na wyzszych obrotach jakos startuje dzieje sie tak na kazdym biegu jaka tam jest sonda dlaczego caly czas swieci check prosze o podpowiedz.

Witam, sondę masz 1V. Prawdopodobnie porządna regulacja i programowanie kompa LPG usunie problem. Bez PC-ta się nie obejdzie. Podejrzewam, że masz za bogatą mieszankę, albo za ubogą i stąd problem. Albo jest wogóle źle ustawione PWA krokowego, albo w opcji przyśpieszania za mocno go otwiera, albo I przelot za mocno odkręcony. Możliwości jest sporo. Check się świeci bo prawdopodobnie właśnie mieszanka jest nieprawidłowa, musiałbyś podjechać na diagnostykę i zczytać błędy z kompa.

Jeśli check się pali to błędy możesz sobie zczytać w garażu wg tej porady: http://www.vectraklub.pl/porady/20-wywolywanie_kodow_usterek.htm

A jak auto zachowuje się na benzynce. Bo jeżeli i tu są problemy to najpierw te usuń, a później reguluj instalke LPG. Jeżeli pali się check to zczytanie błędów to podstawa
Może miałeś wybuch w dolocie i zablokowała się klapka przeciwwybuchowa albo rąbnął przepływomierz. Możliwości jest dużo.
ps. sonde możesz mieć 5v.

witam.
mozesz mieć za dużą zwężkę w mixerze. średnia pracy silnika krokowego jest np. 70 a na wysokich obrotach 100 więc zanim zacznie pracować prawidłowo na duzych obrotach musi silnik krokowy przejść ze średniej 70 do 100 i stąd ta dziura.

Cytat:
2005-12-17 22:02:41, prezes11 pisze:
witam mam duzy problem otorz moja omega 2.0ecotec na bingo s4 slabo ciagnie czy przyspiesza w zakresie od 1000-3000 obrpo wcisnieciu pedalu strasznie ja muli i dopiero na wyzszych obrotach jakos startuje dzieje sie tak na kazdym biegu jaka tam jest sonda dlaczego caly czas swieci check prosze o podpowiedz.

dzieki a jaka powinna byc srednica miksera 2.0 ecotek 100kw

Witam.
Maximum 32 mm.