| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
muciosV6 Omega B sedan Gliwice | 2005-08-02 14:28:04 Czy ktoś widział gzieś takie tarcze w wykonaniu do omegi B.... allegro - brak , ebay - brak ..... może zle szukam .... co sądzicie o czymś takim w naszych bestyjkach ?
Ciekawe co wy na to.... |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-08-02 17:31:30 jak dla mnie to fajowe ![]() |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2005-08-02 23:40:26 Wszystko się da zrobić! Widziałem opis na necie jak coś takiego chałupniczym sposobem zrobić tylko dłubania jest od holery...jak wrócę z wyjazdu to poszukam i wrzucę link.Pozdro. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-08-03 16:28:15 no ale na dole są takie zegary do OMY A, ciekawe ile takie cudo kosztuje ..bo samemu se robić to ............. |
muciosV6 Omega B sedan Gliwice | 2005-08-03 17:07:53 No nie do końca tak jest, z diodami sprawa jest o tyle łatwiejsza że zakładamy je pod tarcze i jest, owszem sporo dłubaniny ale efekt ma się nijak do tego co widać na zdjęciach. W tym przypadku jako żródło światła zastosowano specjalne folie LD (różnie je się nazywa) o gróbości około 1mm , folia taka świeci tak samo na całej płaszczyżnie dzięki czemu widzimy taki efekt, ceny takich zegarów wraz z inwenterem koniecznym do pracy ustrojstwa wachają sie od 15USD w USA do 100Euro w Niemczech. Niestety wersji do bestiales nie spotkałem....ale szukam. Jak tylko sprzedawcy zza Odry mi odpowiedzą napiszę czy jest szansa by nasze furki z czymś takim się pokazały. Na naszym rynku są już dostępne folie do samodzielnego montażu .... ale dalej strasznie drogie w porównaniu z rynkami zachodnimi. Mam nadzieję że komuś uda się to namierzyć.... widziałem takie cudo u kolegi w Hondzie Accord....efekt naprawdę powala... |
Randal_ Zambroow | 2005-08-03 21:16:01
A dokładniej: TUTAJ wcale źle nie wygląda ![]() |
muciosV6 Omega B sedan Gliwice | 2005-08-03 21:37:51 Nie jest ...... najgorzej..... ale w porównaniu z plasmą i tak wygląda "blado"..... tylko że ani jedno ani drugie nie jest w zasiegu na dziś .... zrobienie takiego laminatu (dopasowanie go) to krecia robota... poza tym odpowiednie LEDy czy SMD + koszt robocizny !!! + niekonwencjonalność tego drugiego rozwiązania stawia je w drugim szeregu... abstrachując od niedostepności to i tak zrobie do mej mesi plasme... jeśli nieda sie kupić pokonbinuję z kolegą grafikiem, same tarcze indiglo da sie kupić na ebayu... te sprzedawane w polsce wypadają przy nich jak zasilane 6V.... ale czas pokaże czy to koledzy zza odry nie będą pierwsi.... w każdym razie to co pokazał Randal_ wyglada fajnie.... ale plazma zajebiście |
Randal_ Zambroow | 2005-08-03 22:09:02 Ooo w końcu spowrotem się pojawiło na allegro (kilka dni temu widziałem ale nie mogłem teraz znaleźć): Indiglo zrób se sam
I jak? Ktoś się podejmie? (oczywiście ja tu niczego nie reklamuję) |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-08-09 21:26:13 mysle ze nie trzeba kombinowac z indiglo wystarcza dobre diody tylko nie pilowane z allegro ale specjalne do tego celu i efekt jest taki tak sobie poradzili koledzy z innego forum
[ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-08-09 21:27:41 ] |
profil-usunięty | 2005-08-20 13:59:04 na ebayu jest koles który robi konwersje wszystkich przełączników na diodowe. co prawda drogo sobie liczy jak na polskie warunki (za komplet do mojego auta chciał ok 200 funciaków) ale efekt wg mnie jest zabójczy (jestem fanem niebieskich światełek )
Efekt |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-08-20 23:57:46 u mnie zegary wygladaja tak jak ponizej - teraz bede sie dobierac do kokpitu zobaczymy jaki to da efekt
![]() |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-08-21 00:23:05 a Ty u siebie masz te diody piłowane?? |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-08-21 11:49:31 u mnie zalozone sa takie diody
w rzeczywistosci zegary sa podswietlone rownomiernie nie wiem czemu na moich fotkach widac jasniejsze miejsca - moze wina aparatu ( moze sa minimalnie ciemniejsze miejsca ale trzeba sie przyjrzec |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-08-21 16:27:14 więc tylko wymieniłeś żarówki na te idealnie pasujące diody i masz taki super efekt
jestem pod wrażeniem pozdrawiam |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-08-21 20:37:24 dokladnie jedyna wada w dzien malo widoczne ale za to w nocy uwazam ze wystarczajaco widac licznik przebiegu i reszte teraz bede sie bawil nad panelem srodkowym i przyciskami |
profil-usunięty | 2005-08-22 14:25:05 to skoro jesteśmy przy zegarach, mała dygresja - czy ktoś z Was ma chromowane obramówki zegarów (wykonane samodzielnie albo kupione)? bardzo mi się to podoba a nie znalazłem jak na razie nikogo kto miałby ramki do omegi b.
jeden gość na allegro ma takie ale drań nie odpowiada na maile ![]() |
muciosV6 Omega B sedan Gliwice | 2005-08-22 15:18:30 Obramówki w polsce nieosiągalne...niestety...są do kupienia na ebayu za 35 euro + koszt przesyłki (pewnie z 20......) . Zastanawiam sie czy znalazło by się więcej chętnych na takie ringi .... zawsze przesyłka będzie tańsza pare ojro... |
profil-usunięty | 2005-08-22 15:42:09 masz może linka do tej aukcji? jakby co ja bym reflektował ![]() |